Најновије

ВУЧИЋ ДРАЖИ ДАЧИЋА И ПАЛМУ НА ТИХОЈ ВАТРИ: Чекају позив к'о запете пушке!

Србија ће према најавама мандатара и лидера СНС-а Александра Вучића следеће недеље добити нову владу, а имена министара, као и број ресора које ће добити Социјалистичка партија Србије, сазнаће се у понедељак након седница ГО социјалиста и напредњака.

Вучић и Дачић (Фото: Јутјуб)

Како сазнаје "Aло", седнице ГО Српске напредне странке и СПС-а биће одржане у првим данима наредне недеље, а уследиће предлог мандатара Александра Вучића Скупштини Србије да се у року од 24 сата закаже седница на којој ће он изнети свој експозе и предложити министре.
- Улази се у завршну фазу, требало би ускоро очекивати одржавање седница ГО СНС-а и СПС-а на којима ће се озваничити поновна сарадња две странке и поделити ресори - каже извор из Владе Србије.
Да још није све готово, али да се посао ближи крају, потврђује Драган Марковић Палма, један од лидера коалиције СПС-ЈС.
- Још Дачић и ја нисмо добили позив за разговоре од Александра Вучића, али очекујемо да ће се све то врло брзо завршити. Оно што је сигурно је да ће у понедељак бити одржана седница врха СПС-а на којој ћу и ја бити присутан и тада ћемо све знати, колико ресора добија наша коалиција и ко ће је представљати у Вучићевом кабинету - каже лидер Јединствене Србије.
Он додаје да још никаквог званичног разговора, осим оног у Скупштини Србије између СНС-а и коалиције СПС-ЈС, није било и да су све остало медијска нагађања.
У СПС-у нам је потврђено да је за понедељак заказана седница ГО на којој ће лидер Ивица Дачић функционерима странке изнети понуду премијера Србије и уколико је социјалисти прихвате, одмах ће се одлучивати и о именима министара.
- Још није познато да ли ће осим спољних послова и енергетике социјалисти од Вучића добити и трећи ресор, али уколико им премијер повери здравство или просвету, осим Ивице Дачића и Александра Антића, реално је очекивати повратак Славице Ђукић Дејановић у министарску фотељу - каже саговорник из врха СПС-а.
- Још се не зна када ће бити одржана седница ГО и Председништва СПС-а. Сви чекамо одлуку мандатара и током следеће недеље, као што је и сам Александар Вучић рекао, можемо очекивати формирање Владе Србије - каже саговорник из СНС-а.
Тончев: СПС да не буде отирач за ципеле СНС!
Члан Председништва СПС-а Новица Тончев каже за “Ало!” да је најважније да социјалисти сачувају образ. “Верујем да ћемо у понедељак дефинисати коначну платформу за улазак у Владу. Ја ћу изнети своје мишљење пре него што подржим Дачићев предлог да СПС буде део Владе Србије. Важно је да сачувамо образ, да не будемо отирач за ципеле и да не изневеримо своје гласаче, а функцију у извршној власти не тражим за себе нити бих је прихватио”, рекао је он. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА