Најновије

ЂОКОВИЋ У СУЗАМА НАКОН ПОРАЗА ОД ДЕЛ ПОТРА: Људи, извините што сам вас изневерио!

Почетак Олимпијских игара за Србију није могао да буде црњи! После неколико серија слабијих резултата, неочекиваних пораза, пехова или повреда наших олимпијаца, најбољи тенисер света Новак Ђоковић елиминисан је у првом колу од Хуана Мартина дел Потра са 7:6 (4), 7:6 (2)!

Новак у сузама (Фото: Синхуа)

Ђоковић се за Игре загрејао у дублу, у тандему са Ненадом Зимоњићем пласирао се у друго коло дубла победивши хрватски тандем Чилић - Драгања, али је у синглу потпуно подбацио против инспирисаног Аргентинца.

У фудбалском амбијенту, Ноле је имао подршку бразилске публике, али против убитачног форхенда није било лека. Ниједна брејк шанса није створена, Дел Потро је показао све што дуго није могао да пружи због повреде, велика је штета што је до оваквог меча морало да дође прерано. На крају, заплакала су оба актера фантастичног дуела, Нолету остаје да у дублу покуша да направи успех.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у сузама је дочекао крај меча 1. кола олимпијског турнира у Рио де Жанеиру. У сузама је и коментарисао пораз који сматра једним од најтежих у каријери.



"Све честитке 'Делпу'. Сјајан момак и још бољи тенисер. Имао је много потешкоћа са повредама у последњих неколико година и сигурно да је недостајао тенису. Видели сте шта све може да одигра, и шта је одиграо, поготово са те форхенд стране. Убилачки форхенд. Просто невероватно, он га је играо из све снаге из сваке позиције. И, у пресудним моментима је одиграо боље. Све што ми преостаје је да скинем капу и честитам му на овом изванредном резултату", рекао је Ноле и готово у даху додао:

"Ово је тежак, ако не и најтежи пораз у мојој каријери. Сигурно да није последњи пораз на тениском мечу за мене, нити сам ја последњи тенисер и спортиста који ће изгубити на Олимпијским играма, али... Боли. Боли ужасно. Сигурно да чињеница су се многи људи ослањали на мене, очекивали од мене... Ја им се извињавам што сам их изневерио, ако сам изневерио некога. Али, то је спорт".

Ноле је истакао да иако је захвалан Богу на свему у животу, и да не жели да кука, осећа велику тугу због оваквог исхода.

"Морао сам да направим неке промене у кретњи, игри, да се прилагодим, јер... нажалост, са бекхенд стране нисам могао да ударим лоптицу 'чисто'. Шта да вам кажем. Нећу да звучим као да овде кукам, јер цео живот, све што сам постигао, Бог и живот су ми подарили, и ја сам изузетно захвалан на томе. Невероватно је шта сам ја доживео у каријери, ове Олимпијске игре су биле тако жељно ишчекиване, а нисам нажалост могао да пружим свој максимум... Не тражим изговор. Али, тужно је, тужно на овакав начин завршити", рекао је Новак са сузама у очима. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА