Најновије

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Радуловић дугује преко милион динара за порез у Калифорнији

БЕРЛИН- Америчке федералне власти су још 2005. најавиле принудну наплату пореза од лидера покрета Доста је било Саше Радуловића, потврђено за Дојче веле у окружној канцеларији у Сан Матеу, а то исто су учиниле и калифорнијске пореске власти годину дана раније због, како се наводи, много мањег прибележеног дуга.

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Како је објавио Дојче веле на свом порталу та канцеларија је задужена да чува и издаје документацију за пореске обвезнике из тог подручја, између осталог и градића Барлингејма где је Радуловић живео.
Према документу који је Дојче веле објавио у петак, а чија је званичност, како наводе "сада наново потврђена", ИРС је Саши Радуловићу за пореске године 2000. и 2002. прибележио порески дуг од укупно 1.069.670 долара и 25 центи на име федералног пореза на приход.
"У Сан Матеу су још рекли да до данас ИРС није повукао обавештење о активирању заложног права, што се чини у случајевима када порески обвезник измири своја дуговања," пише даље Дојче веле.
То, међутим, како се истиче, није све.
Осим обавештења ИРС, које је заведено под шифром 2005-125219, на име Саше Радуловића постоји још један документ под бројем 2004-189895, о којем до сада није било речи.
"У округу Сан Матео кажу да се такође ради о активирању заложног права, али овога пута у корист државе Калифорније због неплаћеног пореза на приход тој држави. Пореска управа издала је одговарајуће обавештење 2004. због неплаћеног пореза на приход од 8.022 долара и 58 центи. Ни овде калифорнијски порезници никада нису повукли своје обавештење из чега произилази да дуг још постој", пренео је Дојче веле.
Овај медиј истиче да Саша Радуловић поново није желео да говори за њих, али је путем друштвених мрежа поручио да је већ у контакту са америчким пореским властима и да ће све разјаснити, те о томе известити јавност.
У самом ИРС је за Дојче веле потврђено да се сва доступна документација о пореском обвезнику може пронаћи у одговарајућем округу који је задужен за издавање докумената – у овом случају у Сан Матеу.
Додају да ИРС по закону не може да потврди, демантује или коментарише информације о појединим обвезницима.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА