Најновије

МЕРКЕЛОВА ПОРУЧИЛА БЕЛОЈ КУЋИ: Безбедност Европе треба да гарантује ЕУ, а не САД!

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је да безбедност Европе мора гарантовати Европска унија, јер њој припада, а не Сједињене Државе.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

Експерти сматрају да преко Јункера ово говори немачка канцеларка Ангела Меркел. Наравно, у договору са Франсоом Оландом. И да исто важи и за све што је Јункер последњих дана говорио о „европској армији“. Било како било, Јункер је изговорио и ово: „Америчка председничка кампања већ показује неке ствари које треба предузимати. Јер, Американци више нису спремни да остварују своје војне операције у Европи. Верујте ми: нисам заговорник милитаризације Европе. Уопште нисам, али мислим да је наша одговорност да гарантујемо поредак и безбедност на нашем континенту. То ће нам бити потребно у будућности“.
Европско издање Politico објавило је да Јункер и председник Савета Европе, Пољак Доналд Туск који се с разлогом сматра „америчким човеком“, „различито виде будућност Европске уније“:
„Туск сматра да је ЕУ потребно време да залиже ране и да власт из Брисела треба премештати у главне градове држава-чланица. А Јункер верује у снагу европских закона као основу за даље уједињавање“.
Ове разлике ће се, нема сумње, манифестовати и на самиту ЕУ који 16. септембра почиње у Братислави.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА