Најновије

Словаци одбили да представе тзв. Косово, приштински министар љутито напустио конференцију!

Министар полиције тзв. Косова Скендер Хисени напустио је данас министарску конференцију Прашког процеса поводом мигрантске кризе која се одржава у Братислави, посто је Словачка одбила да представи тзв. Косово у складу са Бриселским споразумом.

Скендер Хисени (Фото: Јутјуб)

На конференцији, на којој учествује и потпредседник Владе Србије и министар полиције Небојша Стефановић, земља домаћин Словачка је потпуно игнорисала захтеве самопроглашене државе Косово да на конференцији буду представљени у складу са Бриселским споразумом.
Да подсетимо, Словачка није признала независност Косова.
Имајући у виду да је реч о међународној конференцији, а не регионалној иницијативи, Словачка је тзв. Косово представила у скаду са Резолуцијом 1244, што је по свему судећи наљутило министра унутрашњих послова тзв. Косова. Он је од јуче лобирао да се тзв. Косово представи у складу са Бриселским споразумом, међутим тај захтев му није прихваћен и он је због тога данас напустио министарску конферецију Праског процеса. Словачке власти су наставиле конференцију као да се ниста није догодило. Иначе, потпредседник Владе Србије Небојса Стефановић је на конференцији поводом мигрантске кризе у Братислави поручио да ова криза није превазидјена и није прошлост, већ будућост Европе. Он је поновио да је потребно пронаћи свеобухватно и дугорочно решење. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА