Најновије

ДОДИК И ПУТИН: Сарадња која доприноси укупном добром стању ствари

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након састанка са руским председником Владимиром Путином у Москви да је разговор био веома успешан, да је прошао у најбољој могућој атмосфери, те да је разговарано о важним политичким и економским питањима.

Додик код Путина (Фото: kremlin.ru)

"Председник Путин изразио је подршку стабилизацији у региону, подршку Дејтонском мировном споразуму, пожелео напредак и БиХ и Републици Српској и у том погледу изразио уверење да Руска Федерација својим односом доприноси стабилизацији и укупном добром стању ствари", рекао је Додик. Он је навео да је на састанку констатовано да је сарадња Српске и Русије у континуитету веома добра и успешна, да се заснива на обостраном уважавању интереса на економском плану. "Изразили смо задовољство чињеницом да је `Зарубежњефт` куповином Рафинерије и система нафтне индустрије Републике Српске почео да функционише на најбољи начин, да остварује добит, тако да у том погледу постоји сигурност и гаранција да се то настави", рекао је Додик.
На встрече с Президентом Республики Сербской Боснии и Герцеговины Милорадом Додиком.

Према његовим речима, постоји интересовање за економску сарадњу, улагања која су руски привредници и раније исказивали поново су отворена и у том погледу оно што чини Република Српска и што може да понуди је добродошло на руско тржиште. "Ово је била прилика да председника Руске Федерације упознам о развоју политичке ситуације у БиХ и да искажем своје мишљење о томе, посебно указујући на чињеницу да је у БиХ и после 20 година високи представник, да су у Уставном суду БиХ и даље три странца која доминантно одлучују, те да се и у другим институцијама исто тако одржавају странци", додао је Додик.
С Президентом Республики Сербской Боснии и Герцеговины Милорадом Додиком.

"Што се тиче референдума, ту није било неких посебних разговора, осим констатације да је то право народа“, рекао је Додик. Председник Српске каже да је Путина упознао са чињеницом да Република Српска има раст бруто домаћег производа од око три одсто и да то представља њену додатну сигурност и да смо спремни да радимо на још већем зближавању Српске и Русије. "Већ крајем године ћемо се, сходно ранијим договорима, наћи са губернатором Санкт Петербурга и тамо промовисати ново Представништво Српске, што би требало да буде нови замајац наше сарадње", нагласио је Додик. Он је напоменуо да је председник Руске Федерације Путин пожелио све најбоље српском народу и Републици Српској. Састанку су присуствовали помоћник руског председника Јуриј Ушаков и шеф представништва Српске у Москви Душко Перовић.  Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА