Најновије

ВУЧИЋ: Кажу да је Халиловић лудак, али зашто Запад ћути?!

Премијер Александар Вучић каже за Б92 да је добио поруке од светских лидера да не реагује на реторику из БиХ, али да је нејасно зашто они то не кажу јавно.

Вучић (Фото: Синхуа)

Српски премијер је из Њујорка рекао да је добио "безброј порука" од великих и мањих лидера да не обраћа пажњу на изјаве Сефера Халиловића.
"Кажу да је он небитан, лудак. Ипак, зашто нико не реагује, ни са Запада, ни из БиХ. Питам зашто то не кажу у јавности. Бојим се зато што има не мало оних који деле његове ставове", рекао је Вучић.
Како је рекао, Србија поштује БиХ и њен територијални интегритет и неће учествовати ни у каквим играма било са ким, али неће ни дозволити ни рушење и нестанак Републике Српске. 
За Вучића је то и део питања о регионалнохј стабилности, што је и тема његових разговора са највишим челницима НАТО. Премијер ће поново разговарати са првим човеком Алијансе Јенсом Столтенбергом. 
"Разговарали смо о свему и разговараћемо о свему, па и о руском утицају на Балкану. Међутим, имамо ми и својих брига. Све чешће се поставља питање шта ми желимо. Ми желуимо да разговарамо о миру и стабилности, да радимо марљиво на томе и да људима обезбедимо сигурност", рекао је Вучић. 
На питања о учешћу на панелу фондације Клинтонових и "сврставању" пред председничке избор у САД, он је рекао да то не ради. 
"Не бих да одговарам на приче беспослених људи који сам траже начин да мрзе Вучића. Не пада ми на памет да се изјашњавам. Мислим да смо овде показали, уз овације публике која нам није наклоњена, уз понос свих присутних Срба, да је Србија земља која држи до своје политике", рекао је Вучић. 
У Њујорку ће као шеф делегације Србије у УН бити и за говорницом, али, како каже, "неће се бавити белосветским проблемима". 
"Нисам стручњак за глобална питања, загревање и нуклеарно наоружање. Говорићу о томе да је супер што сви желимо мир, али да мира нема и да су нам потребна решења, а не телевизијски говори", каже Вучић. 
Како је истакао њега грађани Србије нису бирали да "брине о светским проблемима, већ о томе како је у Куршумлији". 
"Странци овде говоре да имамо успехе, поново повећавају процену економског раста", каже Вучић. 
Како је истакао, једна од тема биће и мигрантска криза о којој ће наредних дана говорити и са високим представницима ЕУ и колегама из региона. 
"Ми добијамо гомилу одговора, општих места, као да је избор за мис. Морамо да добијемо одговоре шта треба да радимо, шта је решење, или ћемо сами почети да предузимамо мере. Брину ме најаве нових ограда, ја сам против тога, али бојим се да су Небојша Стефановић и Александар Вулин били у праву", рекао је Вучић.
Извор: B92.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА