Најновије

Ево како да продужите живот батерији на лаптопу

Како бисте били у могућности да чешће дате себи одушка с новим технологијама, даћемо вам неколико предлога како да продужите живот батерији на свом лаптопу

Лаптоп

Када сте последњи пут без размишљања сели, укључили лаптоп и почели да радите на нечему без освртања око себе како бисте пронашли струјну утичницу? Мобилне, односно преносиве технологије умногоме су нам олакшале живот, али са сваким новим унапређењем долази до проблема, јер највише пати њихова батерија. Што је више активних опција, то ћемо их краће користити, па смо често везани за пуњач када желимо да завршимо већи посао. Чешће него с паметним телефонима, ово се дешава с лаптоповима. Како бисте били у могућности да чешће дате себи одушка с новим технологијама, даћемо вам неколико предлога како да продужите живот батерији на свом лаптопу.
Прилагодите подешавања система
Вероватно знате да у подешавањима вашег система постоји читав низ опција који вам омогућава да софтверски продужите трајање батерије. Кроз ове опције изабраћете који је најбољи вид чувања енергије, односно како да прилагодите све перформансе рачунара тако да га не морате стално прикључивати на пуњач. На пример, један од корака који ћете сигурно изабрати јесте и смањивање јачине светлости вашег екрана.
Искључите прикључени хардвер
Сигурно сте приметили да када телефон прикључите УСБ каблом за ваш лаптоп, он аутоматски почиње да се пуни, јер је препознао јачи извор енергије. Када мало размислите, схватићете да заправо ваш телефон црпи батерију вашег лаптопа. То није проблем када је он укључен у струју, али када вам је то једини извор енергије, онда боље искључите све направе које сте претходно на њега прикључили.
Ово се не односи само на паметне телефоне, већ и на екстерне хард-дискове, штампаче или УСБ флешеве. Такође, уколико имате тачпед, а сигурно је да га имате, ако не морате, немојте користити додатне мишеве, јер је ово још један од начина да извучете струју из батерије.
Искључите Wи-Фи и Блуетоотх
Разумемо да је сигнал за бежични интернет од пресудног значаја за коришћење сваког лаптопа. Међутим, већина послова које обављамо у току дана ради се независно од интернет-конекције. Зато, када напустите канцеларију, своју собу или одете на место на коме немате могућности да прикључите батерију на пуњач, искључите све спољашње сигнале ако вам нису у том тренутку потребни.
Ваш рачунар ће у супротном стално покушавати да пронађе начин да се конектује и потрошиће далеко више енергије него што би требало.
Изаберите хибернацију уместо "Stand By" опције
Када не користите рачунар, он ће у неком тренутку аутоматски прећи на Стeнд Бaj режим. Такође, можете га и сами пребацити на овај систем рада притиском на дугме за укључивање рачунара. Међутим, када изабере ову опцију, она и даље оставља покренуте одређене процесе који раде у позадини и црпи енергију рачунара.
Уместо тога, путем контролног панела и подешавања хардвера и софтвера, изаберите опцију да када притиснете ово дугме или након одређеног времена рачунар аутоматски пређе у хибернацију, што ће свести потрошњу енергије на нулу.
"Windows Power Troubleshooter" Чињеница је да се нико од нас не ослања превише на неке аутоматизоване опције оперативног система, које нам заправо могу много олакшати рад. На пример, опција Wиндоwс Поwер Троублесхоотер може дијагностиковати и решити неки од проблема с напоном струје за које нисмо ни знали да их имамо.
Примера ради, на основу прикупљених података, овај програм ће проценити да ли ваш телефон предуго чека пре него што пређе на хибернацију или Станд бy и прилагодиће временски интервал.
Можемо вам дати још мноштво савета, али извесно је да што више опција искључите, то ће вам мање и бити потребан лаптоп, а нажалост, сви ови подухвати смањиће потрошњу енергије врло мало. Наравно и то мало енергије некада вам може доста значити када вам је лаптоп потребан за састанак ван канцеларије.
Свакако, велики број стручњака још ради на новим софтверским и хардверским решењима која би успела да унапреде живот рачунара без струје.
Тржиште је константно у потрази за новим идејама и стручњацима који стоје иза њих како би их спровели у дело и унапредити технолошки развој. Зато, упишите развој софтвера и не брините о својој будућности.
ИЗВОР: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА