Најновије

"Додик дестабилизује Вучића, протежира Јеремића"

САРАЈЕВО - Министар безбедности БиХ Драган Мектић тврди да кабинет Милорада Додика жели да дестабилизује Александра Вучића како он не би био председнички кандидат.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић тврди да кабинет Милорада Додика жели да дестабилизује Александра Вучића (Фото: Синхуа)

"Тврдим да на тај начин протежирају организациону структуру која подржава Вука Јеремића", казао је Мектић на конференцији за новинаре у Сарајеву.
Коментаришући санкције САД председнику Републике Српске Милораду Додику, Мектић је рекао да не ликује и да није срећан због тога, те да не подржава увођење санкција.
"Али, када је реч о Милораду Додику, питам се како ће нас он водити у европске интеграције када је на `црној листи`, а још ће горе бити ако САД предложе и другим земљама Европе овакве санкције", каже Мектић. 
Министар је рекао је да се ситуација у БиХ драстично и значајно компликује, због оних који помињу ратне опције и ратну реторику, поручивши им да политика рата неће проћи у БиХ. 
Он је на конференцији за новинаре позвао све народе у БиХ да одбаце и осуде такву реторику. 
"Ми смо прошли кроз страхоте и учинићемо све да заштитимо овај народ", рекао је Мектић. 
Експерта за тероризам Џевада Галијашевића, који је најавио могућност рата на пролеће, као и бившег ратног команданта такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, који је поручио младима да купују ратне униформе и шаторе, запитао је да ли они тиме поручују младима и инвеститорима да беже из БиХ. 
Мектић је позвао Тужилаштво БиХ да Галијашевића и остале који најављују рат саслушају, утврде како су дошли до тих информација и да их процесуирају, јер су то, тврди министар безбедности, измишљотине. 
Он је позвао грађане да не наседају на, како каже, националистичку реторику и провокације. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА