Најновије

"АЛАБУГА": „Тајно“ руско оружје уплашило британске медије! Једном ракетом против целе армије!

Ново радиоелектронско оружје које је израдила Русија постаће „снажна нуклеарна бомба“ и омогућиће да се избаци из строја цела армија, пише британски таблоид „Дејли стар".

Искандер (Фото: Јутјуб)

Како наводи лист, највећи утисак оставља снажна електромагнетна ракета „Алабуга“, која је наводно способна да искључи све ракетне бојеве главе и телекомуникационе системе авиона непријатељске војске у опсегу од 3,5 километра.
Новинари тврде да су важне карактеристике ракете њене могућности да блокира аутоматику тенкова и да уништава артиљеријске гранате унутар самог оружја. Аутори се плаше да се од електромагнетног оружја не могу сакрити чак ни војници који се налазе под земљом, на дубини од 100 метара.
Лист помиње и возила за деминирање на даљину „Листва“, која могу да неутралишу експлозивне направе на даљину, уз помоћ микроталасног зрачења.
Раније се у медијима појавила информација о стварању моћне електромагнетне ракете „Алабуга“ у Русији. Генерални директор „Радиоелектронских технологија“ Владимир Михајев је навео да „Алабуга“ није обично оружје, већ читав комплекс научних истраживања током којих су одређени главни правци развоја радиоелектронског оружја будућности. Према његовим речима, та врста технологија чува се у „строгој тајности“.
Прочитајте ОВДЕ све о перформансама новог чуда од авиона МиГ 41, чија се производња очекује до 2020.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте моћни "Искандер".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА