Најновије

ОДГОВОР НА САУДИЈСКУ БЛОКАДУ: Хути најављују жестоку освету над непријатељским бродовима, торпеда су спремна (ВИДЕО)

Јеменске власти најавиле су да ће потапати бродове саудијске коалиције али и цивилне танкере ако се не обустави блокада Јемена.

Саудијски морнарички официр (Фото: Јутјуб)

- Војни бродови и нафтни танкери неће бити поштеђени ватре наше морнарице - преноси изјаву руководства Јемена хутски портал Ал Мисирах.
Предходно је јеменски генерал Шараф Галиф Лукман рекао да ће као одговор на блокаду Хути и јеменска војска напасти суадијске окупационе снаге свим расположивим средствима. Јеменски генерал Јусуф ал Мадани  одржао је састанак са командатима морнарице и обалске страже како би спремили одговор на поптуну блокаду Јемена.

Хутски вођа, Абу Малек ал Хути рекао је да међународни саобрађај  надомак обала Јемена неће бити угрожен и да ће бити нападнути само бродови земаља које учествују у агресији на Јемен међу којима су Саудијска Арабија, Уједињени арапски емирати, Судан, САД, Велика Британија, Француска итд.
Саудијска коалиција је увела блокаду свих граничних прелаза, међународних аеородрома и лука у Јемену након што су Хути балистичком ракетом 5. новембра погодили Ријад. Предходно је у Јемен повремено пропуштана хуманитарна помоћ и нафта, а међународни аеродром у Сани је био отворен.
И пре пуне блокаде, 7 милиона становника Јемена се налазила на ивици егзистенције, земљом месецима влада епидемија колере, запослени у јавном сектору годину дана нису примили плате, а влада и несташица хране. Већина болница и домова здравља је затворено јер доктори не примају плате и нема лекова, а саудијски авиони су разорили и велики број постројења за пречишћавање воде у покушају да натерају власт у Сани на капитулацију.
Хути су до сада већ потпили и оштетили неколико бродова коалиције а недавно су представили нову врсту торпеда који су у потпуности произведени у Јемену. О офанзиви Сиријске арапске армије из правца Мајадина и напредовању ка Ал Букамалу сазнајте ОВДЕ. Шта се заиста дешава у Ал Букамалу сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погодак у непријатељски брод у Јемену.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА