Најновије

МИСЛИО САМ, УДАВИЋЕ ГА...: А ево шта је још Вучић рекао о бизарном експерименту са псом...

О бизарном експерименту са псом и течношћу за дисање којем је у Москви присуствовала српска делегација на челу са Александром Вучићем, известили су готово сви руски медији.

Вучић у Москви (Фото: Јутјуб)

У већини извештаја наглашено је да је ова технологија први пут јавности представљена управо пред српском делегацијом. Уз описе о каквој технологији је реч, као и чему би могла да служи у будућности, већина портала наводи да су гости из Србије били импресионирани презентацијом. "РИА новости" и "Известија" пишу да је Вучић био одушевљен оним што видео.
Један од најзанимљивијих извештаја објавио је РЕН ТВ који је уз видео презентацију у кратком тексту навео да је српски председник током презентације све време "задржао запрепашћени израз лица".
РЕН ТВ наводи и да "председник Србије није знао да ли да спасава куче или да бежи главом без обзира", као и да је био "изненађен што је баш он изабран за прво јавно приказивање ове технологије". На крају кратког текста који прати и видео, РЕН ТВ наводи да је Вучић помилиовао пса након експеримента.
Руски научници, прред Вучићем и члановима српске делегације потопили су пса јазавичара у резервоар испуњен течношћу која не садржи азот, а који је после неког времена изронио жив и здрав. 
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је импресиониран оним што је видео на руском Институту перспективне технологије у Москви, укључујући експеримент са псом зароњеним у специјалну течност без азота, за чију "судбину" су га новинари данас питали.
- Пас, кога су руски научници заронили у неку чудну посуду не само да је преживео, него је био добре воље, што ме је изненадило - изјавио је данас председник Републике Александар Вучић, упитан за коментар догађаја прликом посете руском Институту перспективне технологије у Москви.
Председник Вучић је објаснио новинарима да су му на Институту перспективне технологије показали неке невероватне ствари, укључујући експеримент са псом зароњеним у поменуту течност.
- Тако да, никаквих проблема ту није било. Реч је о дивној животињи, било ми га је жао, помислио сам да ће стварно да га удаве у тој чудној посуди, али то је њихов Институт - рекао је Вучић новинарима.
Пас не само да је преживео, истиче председник, него је био добре воље, што га је, како је рекао, изненадило, тако да - никаквих проблема ту није било, рекао је Вучић.
- Људи не морају да брину, то дивно псетанце је у одличном стању и био је веома весео. Приказали су како је могуће да животиња користи воду као ваздух, после неколико тренутака панике, без икаквих проблема пас у томе опстаје - рекао је Вучић.
Вучић је напоменуо да је у Русији видео још неке "невероватне ствари", као што је цвеће које може да расте без земље.
- Невероватно је и како цвеће може да расте без земље, чуди ме да вам то није привукло пажњу. Без ичега. Нисам био у стању да разумем како га хране, објашњавали су ми 10 минута и даље нисам разумео - каже председник.
Такође, како је рекао, руски научници су и прикачили на неке електроде пацова, хрчка и у стању су да, по њиховом ваздуху, виде колико су болесни, да ли могу да развију рак плућа или не.
- Много су напреднији него ми, раде у науци готово невероватне ствари, раде све могуће технологије, које ћемо ми вероватно да радимо за 20-30 година. Тако да, много тога смо имали прилике да видимо у Москви, што је другачије од уобичајених ствари и захвалан сам нашим домаћинима што су нам то показали - рекао је председник Србије. Погледајте како је то изгледало:
Прочитајте ОВДЕ зашто Мирослав Лазански сматра да је посета Москви била више него успешна?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Путин: Од енергетике до Косова и Каталоније.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА