Најновије

РУСИ УБАЦИЛИ У 5. БРЗИНУ: Ослобођена и гасна поља! Сиријска армија јури према Палмири! (МАПА)

Од доласка руских специјалаца на фронт на западу Палмире, Сиријска армија граби невероватном брзином кроз пустињске пределе под контролом Исламске државе.

Офанзива према Палмири (Илустрација: Правда)

Јединице Сиријске арапске армије ињихови савезници током данашњег дана забележили су нови велики помак на фронту западне Палмире. Током преподневних часова, предвођени елитним 5. легионом и 18. тенковском дивизијом, уз подршку руских саветника на копну и Ваздухопловно-космичких снага из ваздуха, Сиријска арапска армија (САА) преузела је пуну контролу над гасним пољима Хајан тридесетак километара удаљеним од Палмире. Терористички положаји код гасних поља који су очекивали да ће успети да пруже јачи отпор владиним снагама, пробијени су након само пар сати жестоке борбе. Након пробоја одбрамбених линија, у снажном јуришу, терористи су врло брзо потиснути са свих положаја на Хајану. Након брзог успеха на гасним пољима, 5. легион и 18. тенковска наставили су продор према истоку где је ускоро ослобођено и место Бајарат.

Отприлике истовремено са ослобођењем Бајарата, јединице САА које се налазе на јужнијим положајима фронта према Палмири, око главног пута који води према том граду, ослободиле су болницу Бувајда ал Гарбија и подручје познато као Ауто-школа Палмире.
САА у овом тренутку води борбе у источним областима Бајарата и јужним областима следеће мете - гасних поља Ал Махр. У исто време Јединице Сиријске арапске армије и Хезболаха воде борбе на још неколико десетина тачака на фронту према Палмири. Погледајте видео-извештај Хезболаха из данашњих борби за брдо Ахар: Велику промену на овом фронту донео је долазак јединица за специјалне операције Руске Федерације, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА