Најновије

РАТ ДРЕЦУНА И РАДИКАЛА: Смета му емотивни набој

Члану Одбора за Косово и Метохију Миљану Дамњановићу из СРС данас је изречена опомена на седници тог скупштинског тела, а председник Одбора Милован Дрецун поручује да више неће толерисати безобразлук и некултурно понашање.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Дамњановић трвди да није било разлога за изрицање опомене.
Пред крај седнице одбора, која је трајала скоро четири сата, Дамњановићу је, док се обраћао са говорнице, опомена изречена јер је Дрецуну, како сам тврди, рекао да прекине.
- Не може нико председнику одбора да каже - прекидај. То је свакако веома јак разлог да му се изрекне опомена - рекао је Дрецун новинарима после седнице која није бурна као неке претходне.
Како је навео, највећи број посланика из опозиције је покушао да уместо дискусије о тачкама дневног реда заправо искористи говорницу за политичку промоцију сопствених странака.
Каже да је био максимално телоренатан, али да Пословник мора да се поштује.
- Више нећу да толеришем безобразно, некултурно, ометајуће узнемирујуће понашање, посебно чланова одбора из редова СРС који су на претпоследњој седници направили инцидент - наводи Дрецун.
Додаје да члановима одбора из СРС само треба говорница да промовишу своје страначке ставове, а да их уопште не занима судбина КиМ, оцењујући да је то неодговорно понашање.
- Њихово схватање циљева и рада одбора можда је најбоље показала прошла седница одбора која је била затворена за јавност. Тај посланик коме сам изрекао опомену је био први на листи који су потписали захтев да се одржи седница Одбора за КиМ. Када сам је заказао и затворио за јавност он први није дошао - наводи Дрецун.
Дамњановић је новинарима рекао је да је у свом обраћању говорио да бриселски споразуми нису добри и да се њима крши Устав Србије, а да му је Дрецун изрекао опомену и рекао му да превише гласно говори.
- Засметао му је мој емотивни набој и говор - каже Дамњановић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА