Најновије

Ђурић: Србија је била предмет једног циничног политичког плана!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је изјавио да је наша земља претходних неколико дана била предмет плана који је имао циљ да створи политичке предуслове за нешто што би био нови погром над Србима на КиМ.
- Наша земља је претходних неколико дана била предмет једног веома циничног политичког плана и интриге који је имао циљ да створи политичке предуслове за нешто што би био нови погром над Србима на КиМ, а за шта је као изговор требало да послужи једно комунално питање у Косовској Митровици, један потпорни зид, за који је сада договорено да буде померен два метра уназад - рекао је Ђурић гостујући на РТС-у.
Ђурић је нагласио да наша страна обелеоданила праве намере Приштине. - Ми смо ово решење које је прошле ноћи постигнуто од самог почетка и хтели и предлагали. Јер, нама је у интересу да не може из јужог дела Косовске Митровице да се улази право у центар северног дела Косовске Митровице и то је оно што су и грађани тражили. Они су очекивали да ми не успемо да постигнемо ту врсту договора и зато у Бриселу нису хтели да се о томе договоре - рекао је Ђурић. Он каже и да питање Заједнице српских општина говори о апсурду, јер је смо то добили пре четири године, али Приштина не чини ниједан корак да то спроведе. Ђурић истиче да са друге стране одједном мора комунални проблем у Приштини ноћу да се договара, јер ако се то не договори онда ће то да послужи као изговор за нове полицијске интервенције и слање дугог оружја. - А, нико није из међународне заједнице ни реч рекао што су се безбедносне снаге Косова шетале по јужној Митровици и што су слате дуге цеви на север КиМ, а представници озбиљних амбасада у Србији покушали су и нама да наређују куда ће наше јединице по централној Србији да се крећу што наравно ником у Србији није пало напамет да пристане - исткао је Ђурић. Он додаје да је држава на достојанствен начин бранила интересе наших градјана на КиМ и сачувала и у безбедносном смислу интересе када је реч о Косовској Митровици, пошто неће моћи да се улази директно у центар из јужној дела. - Како кажу - не пада снег да покрије брег него да свака зверка покаже траг. Видело се у овом случају да и међународна заједница односно ЕУ у преговорима није наступала у доброј вери - закључио је Ђурић. Погледајте ОВДЕ шта је тачно договорено синоћ у Косовској Митровици. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА