Најновије

ТИЛЕРСОН: Могли би да наоружамо Јапан и Кореју нуклеарним арсеналом!

Државни секретар САД Рекс Тилерсон изјавио је да у будућности могу бити донете одлуке које ће довести до тога да се нуклеарно оружје појави и у Јужној Кореји и Јапану.

Тилерсон у Кореји (Фото: Синхуа)

Тилерсон је ово рекао за "Индипендент журнал ривју" у свом првом великом интервјуу након доласка на чело Стејт департмента. Међутим, Тилерсон није прецизирао да ли би Сједињене Државе дислоцирале своје нуклеарно наоружање у тим земљама или је имао у виду могућност да те две земље почну саме да га производе. Шеф Стејт департмента додао је да се политика Вашингтона није променила и да САД желе „Корејско полуострво без нуклеарног оружаја“. "Денуклеаризација Корејског полуострва ослобађа Јапан потребе да има нуклеарно оружје. Али, велико је растојање између садашњег момента и времена када ћемо моћи да донесемо одлуку о појави нуклеарног оружја у Јапану", нагласио је Тилерсон.
Ипак, он је Пјонгјангу, због ракетног и атомског програма Северне Кореје, директно запретио само "проширеним санкцијама" Уједињених нација. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА