Најновије

ХАРАДИНАЈА ЖРТВУЈУ СРБИЈИ ЗБОГ ГРАНИЦЕ СА ЦРНОМ ГОРОМ! Албански стручњак шокирао, тврди да је ово позадина одлуке суда!

Албански стручњак за безбедност Авни Ислами коментарисао је на Фејсбуку данашњу одлуку суда у Колмару, којом је одлука о изручењу Рамуша Харадинаја Србији одложена за 6. април.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

По његовом мишљењу, ова одлука је политичка одлука која је повезана са случајем разграничења Косова и Црне Горе, и својеврстан је притисак на Приштину.
- Наставак притвора бившем премијеру Косова за месец дана знак је да је ово реч о чисто политичком суђењу. По свој прилици, ово има везе са разграничењем са Црном Гором. Треба да буде жртвован генерал Рамуш Харадинај због спорне границе са Црном Гором? Да видимо да ли ће све остати у границама морала? - написао је Ислами. 

Јутрос је француски Апелациони суд у Колмару донео одлуку да одлуку о изручењу Србији Рамуша Харадинаја, који се сумњичи за ратне злочине на Косову, донесе 6. априла, после разматрања додатних информација. Погледајте ОВДЕ више о томе. Иначе, посебна комисија утврђивала је границу између Косова и Црне Горе, укупне дужине 79 километара. Албански мештани пограничних села тврде да је Црна Гора "ушла" на територију Косова чак 40 километара, али међународна експертска комисија није регистровала никакве неправилности у процесу разграничења. И Косово и Црна Гора се позивају на границе одрећене Уставом СФРЈ из 1974. године, само их различито тумаче. Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА