Најновије

ПРОСВЕТАРИ ПОДРЖАЛИ СТУДЕНТЕ: Корупција, мале плате и исељавање младих су само неки од проблема

Мирна окупљања у појединим градовима наше земље доказ су да претходни вишегодишњи протести просветних радника нису били без повода и разлога, саопштила је Унија синдиката просветних радника Србије (СПРС) која додаје да подржава "све захтеве који ће допринети оздрављењу друштва".

Са једног од "Протеста против диктатуре" (Фото: Правда)

У саопштењу се наводи да је стање просвете најбољи показатељ стања целог друштва и подсећа да је бедан положај просветних радника годинама повод за њихове протесте. Како наводе своје незадовољство показују и војска, полиција, студенти, радници, интелектуалци и сељаци.
- Корупција, непотија, безакоње, мале плате, урушавање институција и исељавање младих су само неки од проблема нашег друштва о којима окупљени говоре. Против ових појава се на свој начин, упорно и истрајно, већ 18 година бори и Унија СПРС и зато Главни одбор подржава протест сваког појединца и удружења против наведених болести нашег друштва - наводи се у саопштењу.
Додаје се да "сваки просветни радник који је незадовољан има потпуно право да своје незадовољство искаже и на овај начин".
Унија СПРС у саопштењу наводи и да се ограђује од политикантских захтева и парола, а подржава "све захтеве који ће допринети оздрављењу друштва".
- Просветни радници треба да буду уз своје ђаке и студенте и подрже миран начин изражавања њиховог незадовољства и тако покажу да су пре свега и изнад свега учитељи - закључује се у саопштењу.

Ђуришић: Страх да власт не испровоцира насиље

Потпредседник социјалдемократске странке Марко Ђуришић рекао је да је забринут да Александар Вучић "не изгуби стрпљење" и не испровоцира насиље на протестима. - Пробојавам се скупа данас јер се одржава и дерби, а пошто су навијачи под контролом Вучића, надам се да некоме од њих неће доћи наређење да направе неки сукоб са људима који ће у исто време кад је и утакмица протестовати на улицима. Надам се да неће, али у неком тренутку то је могуће. Ако Вучић буде желео да прикаже да су они који протестују насилници, може пустити те групе међу људе, да испровоцирају насиље, и то искористи као повод за реакцију државе - рекао је Ђуришић за Н1. Он је казао да је СДС подржала од почетка људе који протестују и да сматра да су разлози окупљања оправдани, али да њени представници нису организовано учествовали на тим скуповима јер је то била жеља демонстраната. Детаље са 15. протестне шетње можете погледати ОВДЕ. Извор: Данас/Н1/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА