Najnovije

PROSVETARI PODRŽALI STUDENTE: Korupcija, male plate i iseljavanje mladih su samo neki od problema

Mirna okupljanja u pojedinim gradovima naše zemlje dokaz su da prethodni višegodišnji protesti prosvetnih radnika nisu bili bez povoda i razloga, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) koja dodaje da podržava "sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva".

Sa jednog od "Protesta protiv diktature" (Foto: Pravda)

U saopštenju se navodi da je stanje prosvete najbolji pokazatelj stanja celog društva i podseća da je bedan položaj prosvetnih radnika godinama povod za njihove proteste. Kako navode svoje nezadovoljstvo pokazuju i vojska, policija, studenti, radnici, intelektualci i seljaci.
- Korupcija, nepotija, bezakonje, male plate, urušavanje institucija i iseljavanje mladih su samo neki od problema našeg društva o kojima okupljeni govore. Protiv ovih pojava se na svoj način, uporno i istrajno, već 18 godina bori i Unija SPRS i zato Glavni odbor podržava protest svakog pojedinca i udruženja protiv navedenih bolesti našeg društva - navodi se u saopštenju.
Dodaje se da "svaki prosvetni radnik koji je nezadovoljan ima potpuno pravo da svoje nezadovoljstvo iskaže i na ovaj način".
Unija SPRS u saopštenju navodi i da se ograđuje od politikantskih zahteva i parola, a podržava "sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva".
- Prosvetni radnici treba da budu uz svoje đake i studente i podrže miran način izražavanja njihovog nezadovoljstva i tako pokažu da su pre svega i iznad svega učitelji - zaključuje se u saopštenju.

Đurišić: Strah da vlast ne isprovocira nasilje

Potpredsednik socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je da je zabrinut da Aleksandar Vučić "ne izgubi strpljenje" i ne isprovocira nasilje na protestima. - Probojavam se skupa danas jer se održava i derbi, a pošto su navijači pod kontrolom Vučića, nadam se da nekome od njih neće doći naređenje da naprave neki sukob sa ljudima koji će u isto vreme kad je i utakmica protestovati na ulicima. Nadam se da neće, ali u nekom trenutku to je moguće. Ako Vučić bude želeo da prikaže da su oni koji protestuju nasilnici, može pustiti te grupe među ljude, da isprovociraju nasilje, i to iskoristi kao povod za reakciju države - rekao je Đurišić za N1. On je kazao da je SDS podržala od početka ljude koji protestuju i da smatra da su razlozi okupljanja opravdani, ali da njeni predstavnici nisu organizovano učestvovali na tim skupovima jer je to bila želja demonstranata. Detalje sa 15. protestne šetnje možete pogledati OVDE. Izvor: Danas/N1/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA