Најновије

Железњак: Запад одговоран, спречити распад Македоније

Посланик руске Државне думе Сергеј Железњак оценио је да протести у Македонији, који су се завршили тако што су огорчени представници коалиције "За бољу Македонију" ушли у зграду парламента, показују штетност политике протекционизма, менторства и грубог мешања у унутрашње послове Македоније и других балканских земаља.

Железњак (Фото: Јутјуб)

Сергеј Железњак тврди да такву политику спроводе САД, НАТО и ЕУ у овом региону, преноси Спутњик.
"Постављањем својих штићеника, наметањем тзв. тиранске платформе и других потпуно страних елемената пројекта 'Велике Албаније' народу Македоније САД, НАТО и ЕУ неодговорно отварају Пандорину кутију", упозорио је Железњак, који је заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и члан Одбора за спољне послове Државне думе.
Тврди да су управо те западне силе одговорне за насиље у којем страдају "њихови сопствени сателити и противници", а талац ових провокативних геополитичких пројеката постаје народ Македоније, суверенитет и територијални интегритет македонске државе.
"У овој ситуацији увођење ванредног стања у земљи легално изабраног председника Македоније Ђорђа Иванова представља изнуђену и неопходну меру да се заустави даља ескалација насиља, спречи претња од распада Македоније и заштите национални интереси Македонаца", закључио је Железњак.
Погледајте ОВДЕ жесток сукоб полиције и демонстраната на улицама Скопља! 
Извор:Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА