Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Одлука о продаји ракета ''Косову'' не утиче на промену војног баланса у региону

Продаја противтенковских ракета "Џавелин" тзв. Косову подржава циљеве спољне политике и националне безбедности САД, побољшањем безбедности Косова, без промене основног војног баланса у региону, изјавио је потпарол Стејт департмента за Косово онлајн поводом одлуке САД да прихвати захтев Приштине о куповини противтенковских ракета.

Стејт департмент (Фото: state.gov)

Потпарол Стејт департмента каже да је администрација данас обавестила Конгрес о предлогу за инострану војну продају, за куповину пројектила "Џавелин" и пратец́е опреме од стране тзв. Косова, за процењену цену од 75 милиона долара.

Он је у писаном одговору истакао је и да САД настављају да у потпуности подржавају транспарентну транзицију Косовских безбедносних снага (КБС) у мултиетничке, територијалне одбрамбене снаге, које су под цивилним надзором, интероперабилне у Нато.

У том циљу, Стејт департмент је редовно доносио одлуке о одобравању иностране војне продаје тзв. Министарству одбране Косова за потребе КБС.

"Ова продаја подржава циљеве спољне политике и националне безбедности Сједињених Држава побољшањем безбедности '’Косова'’ и развојем њихових одбране, као и интероперабилних способности Натоа, без промене основног војног баланса у региону или утицаја на одбрамбену спремност САД", навео је портпарол Стејт департмента.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА