Најновије

ДЕСЕТКОВАЛИ ИХ РУСКИ АВИОНИ: Амерички џихадисти покушали контраофанзиву на путу Дамаск-Багдад! (ВИДЕО/МАПА)

Џихатистичка коалиција, тзв Слободна сиријска армија (ССА), која се на југу Сирије бори под покровитељством Пентагона, покушала је да изврши контранапад на положаје Сиријске арапске армије (САА) и њених савезника на путу Дамаск-Багдад.

Руски авиони решавају ствар (Илустрација: Правда)

Контраофанзива у дубинама Сиријске пустиње, којој су џихадисти чак наденули и име "Земља је наша", започела је снажним ударом "Град" ракета и тешке артиљерије по положајима САА у близини Заза Троугла. У овим нападима који су се догодили троком протекле ноћи нанети су већи губици сиријским снагама, које су биле примопране и на тактичко повлачење до окончања артиљеријско-ракетних дејстава непријатеља. Како наводи одређени број џихадистичких медија, салафистички покрети који се боре под заставом ССА на југу Сирије, специјално за ову операцију, добили су значајну подршку у савременом наоружању и логистици, не само од САД-а, већ и од великог броја других земаља. Други опозициони медији, са друге стране, тврде да САД и савезници не подржавају овакве "једностране" потезе својих савезника. Ипак, иако су пожурили да објаве о повлачењу сиријских регуларних снага и њихових савезника са Троугла Зазе, џихадисти нису успели и да их заузму, пошто су их на путу ка контролним тачкама дочекали авиони Ваздушно-космичких снага Руске Федерације. Према незваничним информацијама до којих су дошли ирански медији, сиријска и руска авијација нанеле су страшан ударац борцима ССА, и то не само јединицама које су кренуле у освајање Троугла, већ и артиљеријским и ракетним положајима са којих је напад покренут.

Током претходних дана амерички авиони бацали су летке изнад сиријских снага са апелом да не настављају свој пут према граничном прелазу Ал Танф. Сиријска команда је одлучила да игнорише ово упозорење. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски хеликоптери лове џихадисте у дубинама Сиријске пустиње
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА