Најновије

ЧАНАК ПРОВОЦИРА: Шешељ да одговара за Хртковце!

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је данас да је крајње време да се покрене процес против Војислава Шешеља, те да се њему и свим његовим саучесницима коначно суди у Србији за прогон хрватског и другог несрпског становништва.

Ненад Чанак (Фото: Медија центар)

- Митинг Српске радикалне странке у Хртковцима 6. маја 1992. године када је у његовом присуству прочитан списак "неподобних" грађана хрватске националности био је увод у насиље, убиства и прогон најпре у том, а затим у још двадесет места у Срему – подсетио је Чанак у саопштењу за јавност.
Он је позвао тужилаштво и све надлежне органе да покрену процес против Шешеља и уједно расветле и именују његове налогодавце одговорне за тадашњу, како је рекао, очито државну политику исељавања несрпског и опозиционог становништва.
- Чињеница да је Хашки суд ослободио Шешеља кривице не значи да он није крив и да му се не може и не мора судити овде. Напротив. Некажњавањем криваца, већ четврт века, кажњавају се жртве – оценио је Чанак.
Према његовим речима, суђење Шешељу и разоткривање свих налогодаваца његових недела у време тадашње власти дало би значајан допринос суочавању са прошлошћу и помирењу у региону.
- Лига социјалдемократа Војводине не може и никада неће заборавити дане када смо чували своје комшије и њихове домове – закључио је Чанак. Погледајте ОВДЕ које су најјаче криминалне групе у свету. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте изјаву Ненада Чанка о независном Косову:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА