Најновије

БАШ ИХ БРИГА ЗА РУСЕ И АМЕРИКАНЦЕ: Турци поново напали Курде на северу Сирије!

Терористи Ахрар Ал Шам групе у среду су покренули офанзиву у курдском граду Иска у округу Африн, северозападно од провинције Алепо, узрокујући жртве међу цивилима.

Курдски борци (Фото: АМН)

"Уз подршку турске војске, Ахрар Ал Шам милитанти су минобацачким гранатама напали Шираву, околину града Иске", рекао је локални медијски активиста Хембер Куса.
Турска артиљерија је подржао ову офанзиву испаливши на десетине граната по граду, који држе јединице Курдске народне заштите. (ИПГ).
"Масивно бомбардовање од стране турске војске и Ахрар ал Шама, довело је до уништења неколико стамбених објеката," рекао је Куса.
Најмање седам цивила је изгубило живот, а више десетина је повређено у нападу. Локални спасилачки тимови наставили су потрагу за жртвама под рушевинама зграда.
Као одговор на напад, курдски борци су снажно тукли упоришта Ахрар ал Шам групе у области Дарат Иза близу Африна.
"Наше снаге су у овој операцији, уништиле три возила Ахрар ал Шам и неколико митраљеза у знак одмазде због жртава града Иска", изјавио је курдски официр за ARA News. Додао је и да су сукоби између њихових бораца и милитаната и њихових турских савезника настављена све до поноћи у среду.
Област Дарат Иза је недавно претворена у главну базу за турску војску и окупља сиријске побуњенике у провинцији Алепо, одакле континуирано нападају на подручја која је заузео ИПГ.
Прочитајте ОВДЕ све детаље стравичног покоља у Јемену ког су направили амерички специјалци.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси уништавају ИД тенкове око Палмире.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА