Најновије

ДУТЕРТЕОВ БЕС: Филипинска авијација сравњује Марави са земљом! (ФОТО/ВИДЕО)

Борбе у јужном филипинском граду Маравију трају већ две недеље, а снаге безбедности не успевају да начине значајнији помак у операцијама за ослобођење делова града које је заузела Исламска држава (ИД).

Дутерте не штеди Марави (Фото: Синхуа, ЈуТјуб)

Штавише, Филипинска војска претрпела је велике губитке у готово сваком покушају да пробије одбрану коју су поставили Мауте побуњеници, под заставом ИД-а. Након кратког примирја, које је постигнуто у покушају да се ослободи око 2.000 цивила заробљених у зони сукоба, војска опд командом председника Родрига Дутертеа наставила је операције у Маравију. Овај пут, филипинска авијација кренула је у уништавање цивилних објеката у граду, који служе као склониште терористима, унапред се мирећи са неминовним високим губицима међу становништвом. Погледајте снимке данашњих дејстава филипинских авиона и хеликоптера:
И неминовне последице:


Филипинска војска је покренула и операције у Бурангај Мапандију, познатом центру из ког оперишу Мауте. Према извештајима филипинске војске у тим операцијама данас је око 50 терориста натерано на предају, а уништено је и неколико борбених возила терористичке групе. Извештај из једне од последњих копнених операција у Маравију у ком су терористи успели да заробе и већи број оклопних и борбених возила, погледајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дутертеов интервју дан пре напада на Марави: "Они желе да ја заратим са Кином. Биће великог покоља!" 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА