Најновије

СТИГЛИ И ПРАВОСЛАВЦИ: Тигрови предводе општенародни јуриш за окончање Сиријског рата! (ВИДЕО/МАПА)

Предвођени Тигровим снагама, шиити, сунити и православци, заједно воде најважнију битку у Сиријском рату.

Стигли и православци (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Данас око поднева окончана је још једна изузетно успешна акција у оквиру операција Сиријске арапске армије (САА) на територији покраине Рака. Сиријске снаге су у овом налету ослободиле две стратешки важне пустињске области у јужним подручјума покрајине, а дуж аутопута М-42, на ком су током јучерашњег почетног пробоја у тек покренутој офанзиви, сиријске снаге ослободиле четири тактички важне тачке. Током данашњег ослобађања Кирбел Халула и Хагл Кабира, убијено је више десетина терориста, а сиријске снаге приближиле су се на свега 60 километара ид Сукне, главног упоришта Исламске државе у покрајини Хомс и "улазница" за даљи пробој према Деир Ез Зору. Пробоју из правца Раке према Сукни, придружио се ових дана и велики број сунитских ратника локалних племена, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Након њиховог доласка, јуришним снагама данас се придружио и 5. корпус 3. јуришне бригаде САА, који је претежно сачињен од Сиријаца православне вероисповести.
Истовремено, из правца Палмире, трају непрестани напади САА на најчвршће брањене, западне ободе Сукне. Пробојем са севера, терористичко упориште могло би брзо да буде опкољено, а након његовог пада, сиријске снаге имале би отворен пут према Деир Ез Зору и осталим градовима на обалама Еуфрата, које су запосели терористи Исламске државе. Падом Деир Ез Зора, Исламска држава у Сирији би практично била коначно уништена, а њиховим остацима не би преостало много времена до потпуног истребљења. То би довело до коначног краја "рата против тероризма" у Сирији и у потпуности делегитимизовало присуство свих непозваних војних снага на територији те земље.

Да ли ће то означити и коначни крај рата у Сирији или тек почетак новог, у потпуности ће зависити од расположења великих сила.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА