Најновије

КО СУ ПРА-ЕВРОПЉАНИ, А КО "ДОЂОШИ": Овако би изгледале границе Европе када би се кројиле према ДНК! (МАПА)

Кад би се државне границе радиле на основу такозване хаплогрупе, односно на основу група сличних хаплотипова које имају заједничко порекло, Европа, Африка, Азија и други континенти не би изгледали ни налик данашњој мапи света.

Mапа језика Европе (фото: Википедија)

На мапи се види да Британци имају више генетских сличности са Италијанима и Португалцима него са, на пример, скандинавским земљама, које су јој географски доста ближе, пише хрватски портал Индекс.
Кад говоримо о нашем поднебљу, Срби, Хрвати и Босанци деле исту халпогрупу, такозвану И2 у којој се, према неким истраживањима, налазе мушкарци са највишим просеком висине на свету од 185,6 центиметара. За Црногорце, Македонце и Бугаре је такође типична ова халпогрупа.

За хаплогрупу И2а на мапи пише прото-Европљани, односно пра-Европљани. Како видимо ова група обухвата готово целу бившу Југославију, и веће делове Румуније и Бугарске. Закључак је јасан, пра-Европљани су они који и данас живе на овим подручјима. А како видимо, од балканских народа у њих не спадају ни Албанци, ни Грци, што значи да су они дошли касније. 
Након ових ДНК доказа, ко још верује у сулуду тезу о досељавању Словена са Карпата и Албанцима као Илирима? А чак је и израелски премијер Нетанијаху изјавио да су Срби антички народ, читајте ОВДЕ.
Извор: index.hr, blic.rs, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањена историја Срба: Весна Пешић, Драгољуб Антић, Ђорђе Јанковић и Милутин Јаћимовић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА