Најновије

ЗАВРШЕН САСТАНАК: Путин и Трамп нашли заједнички језик, али не и њихове државе! (ФОТО/ВИДЕО)

Завршен је састанак Владимира Путина и Доналда Трампа на маргинама самита Г20 у Хамбургу, који је трајао два сата и 20 минута.

Први сусрет Путина и Трампа (Фото: kremlin.ru)

У Хамбургу је у току самит Г20 у оквиру којег лидери највећих земаља света разматрају широк спектар међународних питања, укључујући и кризу на Блиском истоку и сукоб у Украјини. И поред никад већег броја горућих питања која потресају међународну заједницу, у жижи јавности био је први билатерални састанак америчког и руског лидера, Доналда Трампа и Владимира Путина. Састанак је трајао готово 2 ипо сата, а одмах након његовог завршетка, иако без званичног обраћања лидера две суперсиле, јавили су се званичници који су оценили резултате разговора. Тако је руски сенатор Алексеј Пушков изразио мишљење да је амерички лидер Доналд Трамп током састанка с руским лидером Владимиром Путином на маргинама Г20 потврдио да је озбиљан, преноси руска агенција Спутњик. - Трамп је потврдио да је озбиљан, да сматра да су већ имали добре телефонске разговоре и да ће данашњи разговор бити добар, да ће Сједињене Америчке Државе разговарати с Русијом, тражити заједничке путеве за излазак из кризе, рекао је Пушков.

Састанак председника Русије и САД Владимира Путина и Доналда Трампа на маргинама самита Г20 донеће позитивне вести за светску економију, изјавио је министар финансија Русије Антон Силуанов. - Увек постоји жеља да резултати оваквих састанака дају некакав позитиван резултат, укључујући руску и светску економију, рекао је Силуанов новинарима.
С Президентом США Дональдом Трампом.

Председници се приближавају, али им се државе разилазе

Ставови Русије и САД на самиту Г20 разилазе се у вези с низом питања, изјавила је представница руске делегације Светлана Лукаш. - Мене је изненадио наступ председника САД Доналда Трампа. Он је у принципу говорио о неопходности бриге о клими, о чистој енергетици и неопходности слободне трговине. Његови наступи били су кратки. На нашем нивоу, дефинитивно, има много више детаља и разлика у ставовима види се много боље, рекла је Лукашова. 

Цвет за боље односе

Светске агенције ангажовале су стручњаке који су изанализирали скромни цветни аранжман који се налазио на столу између два председника. Цветна композиција коју чине плави делфинијум и бела орхидеја у просторији у којој разговарају председници САД и Русије може да означава хладне односе, али сам цвет делфинијума симболише труд и добре намере, кажу експерти.
С Президентом США Дональдом Трампом.

- Делфинијум је прилично касно ушао у тако масовну употребу, због тога се не користи у протоколарним букетима. Што се тиче плавог цвећа и сивих нијанси, њихово коришћење је могуће, али уколико се то композиционо слаже с ентеријером, односно ако ентеријер дозвољава - теписи, боја зидова, завесе. Не знам, могуће је да су организатори некако желели да назначе хладне односе или некакав други смисао да унесу, изјавила је Елеонора Басманова, стручњак за бонтон. Узвор: Правда, rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео:

У исто време траје жесток обрачун антиглобалистичких демонстраната са полицијом, који су се у Хамбург слили због самита Г20
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА