Најновије

РУСКО ЧУДО СТИЖЕ У РУКЕ АСАДУ: Русија ће опремити сиријску војску Пројектом 03160! (ВИДЕО)

Русија ће снабдети сиријску Обалску стражу новим патролним бродовима и другом опремом, известио је сајт Шепард Милитари Њуз, а преноси Саут Фронт.

Пројекат 03160 (фото: Јутјуб принтскрин)

Према извештају, испорука бродова ће почети у 2017. години и биће завршена до 2019. године. Није познато засад који су бродови у питању, али се верује да ће Москва снабдети Сирију Пројектом 03160 - патролним бродовима велике брзине.
Пројекат 03160 је један од највећих светских савремених патролних бродова са опсегом од 100 наутичких миља и брзином до 90 км/ч. Опремљен двоструким мотором од 2.000 коњских снага, такође има модеран морски радар и неколико савремених електро-оптичких система за дан и ноћ. Наоружан је са цевима "Управа-Корд" од 14,5мм са борбеним модулом на даљинско управљање и два митраљеза калибра 7,62мм. Такви бродови могу се користити за противтерористчке и специјалне операције, или потраге и спасилачке операције (САР).
Овим потезим Русија планира да развије способности сиријске Обалске стража и Сиријске морнарице и помогне им да обезбеде сиријску обалу од могућих терористичких аката или покушаја шверца. Русија је раније распоредила два Пројекта 03160 у својој флоти у Тартусу, али је још неизвесно да ли ће их Сирија добити. Било како било, Русија је опредељена да помогне Сиријску ратну морнарицу према споразуму из поморске базе Тартус.
Руски Циркон је изненадио и своје творце - осам пута је бржи од звука, погледајте га ОВДЕ.  Извор: Правда ОВДЕ можете пронаћи фејсбук страницу Ратни извештаји и пратити најновија ратна дешавања

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА