Најновије

ИГНОРИСАЛИ ОСТАТАК ОПОЗИЦИЈЕ: Радуловић на београдске изборе самостално!

Покрет ДЈБ је саопштио, после седнице Београдског и Главног одбора, да улази у кампању за предстојеће београдске изборе и да ће на њих изаћи самостално.

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

ДЈБ поручује да остаје отворен за разговоре са другим опозиционим политичким организацијама око евентуалног заједничког наступа, али и да више неће чекати никога.
ДЈБ је усвојио план од 20 тачака за београдске изборе. 
Како је саопштено на конференцији за новинаре, Радуловић је иницирао у претходна два месеца разговоре са председником Покрета слободних грађана Србије Сашом Јанковићем и бившим председничким кандидатом Вуком Јеремићем на тему заједничког изласка на изборе предлажући тројни договор. 
ДЈБ тражи и процену целокупне имовине града Београда и свих 17 градских општина, децентрализацију Београдам, увођење јавних конкурса за све директоре и друго. 
Како кажу, Јанковић још није спреман да се определи како треба изаћи на београдске изборе и да ДЈБ није спреман даље да чека. 
Радуловић наводи да је буџет града око 820 милиона евра, као и да свих 17 општина имају укупно око 100 милиона евра. 
- Тако да укупно имају 920 милиона евра, одакле долазе ти приходи? То плаћају грађани и привреда, главни приход је порез на доходак грађана и оно што плаћају предузентици - око 300 милиона евра, затим порез на имовину око 170 милиона евра, 35 милиона евра комуналне таксе, на пример за истицање фирме 10 милиона евра, приходи од имовине 41 милиона евра, 33 милона за уређење грађевинског земљишта, а око 20 милиона евра се плаћа за децу у вртићима - додао је Радуловић. 
ДЈБ поручује да може на делу да покаже да се јавна управа може водити ефикасно и транспарентно, да се новац може трошити одговорно и живот у Београду може да буде једнако квалитетан као у развијеним престоницама света. 
Студио Б је био спречен да извештава са догађаја. Погледајте ОВДЕ шта је Пајтић рекао о уједињавању опозиције. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово су питања која је Радуловић поставио новој премијерки:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА