Најновије

ТРКА ЗА МЕСТО ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Ево кога социјалисти припремају "у јуришу на Београд"

Ово је најизвеснија опција уколико социјалисти на пролеће буду изашли пред бираче самостално, а не у коалицији с напредњацима.

Митинг СПС (Фото: Јутјуб)

Актуелни министар рударства и енергетике и потпредседник СПС Александар Антић биће кандидат ове странке за градоначелника Београда на предстојећим престоничким изборима.

(Александар Антић, Фото: Јутјуб) Коначна одлука о једној или две колоне главних партнера у републичкој и београдској власти још није донета, али према свим досадашњим разговорима социјалиста и напредњака, ближи су опцији да се одвојено боре за подршку грађана.
Антић би за кампању окупио тим сарадника које би предводио Никола Никодијевић, садашњи председник Скупштине Београда. Иако би се одвојено борили за подршку Београђана, СПС и СНС би после избора поново формирали савез у престоници и заједничку власт. Према досадашњим проценама, напредњаци много боље стоје са подршком - око 45 одсто, док су социјалисти на око 10 одсто. Уколико би и остварили овај резултат, то би им омогућило да наставе управљање главним градом Србије.
Међутим, ни опозиција се неће унапред предати. Радикали, ДЈБ и ЛДП иду самостално и већ су кренули у кампању. Предвиђања су и да би покрет "За наш град" Александра Шапића могао да оствари изненађујући резултат.
Демократе, Покрет слободних грађана, СДС и Вук Јеремић месецима преговарају о томе да ли могу на исту листу. Двери би у овај блок, али се ДС томе противи, па су у фази чекања, док је ДСС све одлуке оставио за јесен. Учешће на београдским изборима најaвио је и Лука Максимовић из Младеновца, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, тако да ће кампања бити занимљива. Ево ко води Београд уместо Синише Малог, а до избора.
Прочитајте ОВДЕ коме то Ивица Дачић поручује да "може само тенковима"?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

A шта кажу демократе о изборима у Београду?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА