Најновије

БОРБЕ У ЈЕМЕНУ И САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Јеменска племена послала снажну претећу поруку окупатору

Jeменска војска и Хути напали су командно место саудијске коалиције у провинцији Мареб. Они су команду засули артиљеријским пројектилима "Каћуша".

Племенску скуп у Јемену (Фото: Aл Мисирах)

Напад  се одиграо код места Кавфал у провинцији Мареб и том приликом убијено је неколико официра окупационих снага.  У истој провинцији дошло је и до окршаја локалних фракција које сарађују са окупационим снагама. Сукобили су се борци партије Ислах лојалне Саудијцима, и покрета Ал Харак који подржава Уједињене арпаксе емирата. У борбама је погинуо један војник, а више њих је рањено.

Јеменска армија наставила  је своју кампању на југу Саудијске Арабије где је у провинцији Нарџан уништила два војна возила. Уништен је војни комби и возило за чишћење мина код места Халика у провинцији Нарџан. Возила су потпуно уништена а нико ко се у њима налазио није преживео.

У истој провинцији је артиљерија Јемена на више локација гађала положаје Саудијаца али нема информација о губицима. У провинцији Сана, у дистрикту Санхан, одржан је велики племеснки скуп на којем је поручено да ће се јеменска племен борити против окупатора са свиме што поседују. Племена дистрикта Санхан су у Јемену позната као најбоље наоружана и најрратоборнија. Племенске вође су поручиле да окупација мора бити окончана и да ће се борити док непријатељ не буде истеран из Јемена.

Сличап скуп одржан је и у обалној провинцији Худеида а на њему је поручено да ће лука Худеида коју Саудијци желе да освоје бити брањена до краја. Снимке најновијих борби у Сирији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Племенски скуп у провинцији Мареб.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА