Најновије

БРНАБИЋ С МЕКАЛИСТЕРОМ: Ево чиме меримо напредак Србије!

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са известиоцем Европског парламента за Србију и председавајућим Комитета ЕП за спољне послове Дејвидом Мекалистером, којем је поручила да захваљујући успешним економским и политичким реформама Србија наставља ка чланству у Европској унији.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабић је рекла да Србија наставља своје унутрашње реформе како би показала посвећеност европском путу, али и зато што резултати тих реформи доприносе побољшању животног стандарда и квалитета живота грађана.
Мекалистеру је пренела да испуњавање обавеза неопходних за отварање приступних поглавља, за Србију не значи процес "штиклирања" ставки, већ да то усмерава нашу земљу ка бржем развоју и друштву будућности.
"Никада нисмо свој напредак мерили на основу тога колико смо поглавља отворили, и то нећемо чинити ни убудуће. Мерићемо напредак на основу тога колико смо радних места створили и колико смо унапредили свакодневни живот нашим грађанима и грађанкама, као и колико смо унапредили животно окружење у Србији", нагласила је Брнабић.
Брнабић је нагласила да ће Србија и у наредном периоду наставити да буде поуздан и кредибилан партнер ЕУ.
Она је поздравила приступ ЕУ по којем се вредновање напретка сваке земље обавља на основу индивидуалних заслуга и изразила наду да ће државе чланице ЕУ уважити те напоре и одредити временски оквир за њихово приступање ЕУ, односно да оставе отворену могућност приступања нових чланица у наредном буџетском периоду.
Дачић и Мекалистер: Србија реализује своје спољнополитичке приоритете
Министар спољних послова Ивица Дачић и известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер разговарали су у Београду о даљим корацима у европским интеграцијама Србије, ситуацији у региону, сарадњи са Европским парламентом, као и о најактуелнијим спољнополитичким питањима из окружења ЕУ и Србије.
Дачић је Мекалистеру рекао да ће Србија наставити да реализује своје спољнополитичке приоритете, при чему је чланство у ЕУ стратешко опредељење Владе, а такође, и регионална стабилност.
Додао је да је Србија одлучна да својом конструктивним деловањем настави да пружа значајан допринос стабилности и очувању мира у региону.
Дејвид Мекалистер раније данас састао се са председником Александром Вучићем, који га је упознао са плановима за унутрашњи дијалог о Косову.
Прочитајте ОВДЕ шта за то време Милан Стаматовић поручује српској влади а тиче се продаје српске земље?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта Брнабићева каже о сарадњи на Западном Балкану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА