Најновије

СТРУЧЊАЦИ ОБЈАСНИЛИ: Зашто падобрани украјинских пилота немају времена да се отворе

Украјинска војска је у потпуности исцрпела могућности свог ваздухопловства, пошто у земљи готово да нема искусних пилота способних да изврше борбене задатке на ловцима и другим летелицама.

Фото: РИА

Ово је закључак до којег су дошли аутори Телеграм канала Фигхтербомбер. Новинари су у свом новом материјалу говорили о стварним борбеним губицима украјинског ратног ваздухопловства, а такође су објаснили зашто падобрани украјинских пилота немају времена да се отворе.

На интернету су аутори материјала приметили да је украјинска војска скоро у потпуности изгубила целокупно људство украјинског ратног ваздухопловства.

Реч је о ненадокнадивим губицима који су забележени током руске специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине.

Оружане снаге Русије вешто неутралишу украјинске авионе, хеликоптере и борбене авионе који покушавају да ударе по положајима у Донбасу.

Новинари су приметили да је висока смртност која је забележена у редовима украјинског ратног ваздухопловства повезана са тактиком украјинских пилота.

Ствар је у томе што је руска војска наоружана савременим системима ПВО, због којих украјински авиони морају да лете на изузетно малим висинама.

„Када пројектил погоди летелицу на таквој висини, они немају времена да се катапултирају, а свако катапултно седиште вам не омогућава да безбедно изађете са изузетно малих висина“, објаснили су аутори Фигхтербомбера.

Када су погођени системима ПВО, украјински пилоти потпуно губе контролу над летелицом, али немају времена да се оријентишу како би користили системе за избацивање.

Осим тога, падобрани украјинских пилота једноставно немају времена да се отворе, јер је висина лета само неколико метара.

„Дакле, пронађени су умотани у неотворене падобране“, резимирали су аутори материјала.

На интернету се појавио видео снимак са украјинског положаја у рову, на којем један од војника плеше и говори у камеру да ће '’Кадировцима'’ сећи главе. Ускоро су га ”Кадировци” нашли, а узнемирујући снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Вебтрибун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА