Најновије

ПРИШЛИ ПРЕБЛИЗУ ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Курди се опекли на ватру руских ракета?!

Такозване "Сиријске демократске снаге" (СДФ), курдска војно-политичка организација, која је формирана под патронатом Пентагона и господари севером Сирије, издале су саопштење у ком оптужују руску и сиријску авијацију за напад на њихове положаје у близини северне индустријске зоне Деир Ез Зора.

Ноћно бомбардовање (Илустрација: Правда)

Они оптужују "руски и сиријски режим" за бомбардовање курдских положаја у индустријској зони, у ком је повређено шест курдских бораца. Овај напад, наводно, догодио се 16. септембра, у 3:00. "Захтевамо да одмах прекинете ове напада који не користе никоме осим тероризму и терористима", стоји у саопштењу СДФ-а, које није поткрепљено фото или видео матерјалом. Како наводе из СДФ-а ови напади их неће одвратити од намере да наставе даљи напредак на овом подручју, "све док цела област не буде очишћена од плаћеничке немани".
Раније данас руски и сиријски активисти известили су о нападу на СДФ, а сиријске власти су оштро демантовале те наводе. Руска страна се, за сада, није оглашавала овим поводом. Да подсетимо, авиони америчке "Коалиције" бомбардовали су положаје САА више пута током ове године. Два пута када су се "превише приближили" бази у Ал Танфу на југу Сирије, коју је запосела "Коалиција", као и у близини бране на Еуфрату Табка, када су Тигрове снаге кренуле према престоници покрајине Рака. Курдске јединице у Деир Ез Зору објавиле су данас да су стигли до источне обале Еуфрата: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Деир Ез Зор након трогодишње опсаде
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА