Најновије

ОНО ПРАВИ РАЗЛИКУ НА ФРОНТУ: Пет руских убојитих оружја о којима се мало зна! (ВИДЕО)

Ракете „топољ“ и „булава“, „мигови“ и „сухоји“, тенк „армата“ само су неки из дугог списка савременог руског наоружања и ослонци руске војне моћи, али има и оних о којима се мало прича, а веома су убојити.

Возило за разминирање (Фото: Јутјуб)

Радари „Вороњеж“ — породица руских стационарних, радарских система далеког домета. Предвиђени за откривање космичких и аеродинамичких објеката, односно балистичких и крстарећих ракета. Породицу радара чине системи метарског („Воронеж М“, „Воронеж ВП“), дециметарског („Воронеж ДМ“) и центиметарски („Воронеж СМ“) дијапазона таласа. Ти радарски системи доприносе значајном јачању ефикасности ракетно-космичке одбране РФ. Усавршена технологија монтаже омогућава брзу изградњу и постављање система.
Робот-деминер „Уран-6“ представља гусенично самоходно возило којим може даљински да се управља. Зависно од врсте и природе задатака, на робота-деминера може бити постављено 5 различитих вучних мрежа. Оператер може да управља тим роботом са удаљености до 1.000 метара. Тај робот-деминер има на себи 4 видео-камере које могу да прикажу терен у радијусу од 360 степени и може да пронађе, идентификује и уништи било који потенцијално опасан предмет који не прелази снагу еквиваленту снази 60 килограма ТНТ експлозива.
Авион А-50 открива и идентификује објекте у ваздуху, одређује њихове координате и податке о путањи лета и преноси информације командним центрима. А-50 такође делује као контролни центар, наводећи ловце-пресретаче и тактичке ваздухоплове ради напада на копнене циљеве на малим надморским висинама. Улога А-50 је слична оној коју у америчком ваздухопловству има Е-3 АЕВ, систем који је развио „Боинг“. Летелица је настала на основама транспортног авиона „Иљушин“ ИЛ-76МД.
Бродска станица за визуелно-оптичко ометање „Грач“ намењена је за заштиту војних бродова током ноћи и у сумрак. Уз помоћ интензивног светлосног снопа, инструмент „заслепљује“ живу силу, али и оптичке инструменте противника што омогућава броду да без проблема и губитака прође поред обала, или кроз уске заливе, као и да изврши десант током војних операција. „Грач“ је, како кажу стручњаци, веома ефикасно средство захваљујући којем се смањују евентуални губици технике или људства, а уз то може и веома снажно психолошки да делује на противника.
Хаубица из породице „Коалиција СВ“, руска „самоходка“, конструисана је у војном институту „Буревесник“ у руском граду Нижњем Новгороду. Та хаубица је намењена најпре за уништавање тактичког нуклеарног оружја, живе силе, средстава ПВО и ПРО, командних пунктова, као и за гађање и уништавање фортификационих објеката. На великој јубиларној Паради поводом 70. годишњице Дана победе, (9. маја 2015. године), самоходна хаубица 2С35 „Коалиција СВ“ била је представљена широј јавности. Погледајте ОВДЕ карактеристике страховитог севернокорејског потенцијала. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако западне санкције делују на руску економију:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА