Најновије

Пројекат "НаПред": Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије

У Привредној комори Србије, у четвртак, 28. септембра 2017. године, одржана је конференцијом за штампу на којој је представљен пројекат под називом Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије (НаПред).

НаПред (Фото: Правда)

Пројекат ће реализовати Висока школа за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП), а уз финансијску подршку Развојне агенције Србије (РАС) и уз подршку пословне заједнице организоване у оквиру ПКС. Пројекат ће се реализовати у 36 средњих школа из 12 градова и општина Републике Србије и то из: Сремске Митровице, Шида, Београда (Вождовац и Врачар), Смедерева, Јагодине, Параћина, Крушевца, Чачка, Краљева, Ужица, Ниша и Врања, а план је да се у оквиру пројекта активно укључи најмање 36 наставника из ових школа; преко 1,800 средњошколаца ће проћи кроз основни ниво тренинга, а њих 108 ће проћи интензивне тренинге из области предузетништва. Рeaлизaциja прoгрaмa пoдрaзумeвa: мотивациони тренинг за ученике средњих школа из предузетничких вештина; тренинг програм за менторе (професоре средњих школа)  у области предузетништва и развијању бизнис планова за потенцијалне старт-ап подухвате; тренинг тимова ученика средњих школа за израду бизнис плана и вештина његовог презентовања; регионална такмичења тимова ученика средњих школа за најбоље урађен и презентован бизнис план и финално такмичење (на националном нивоу) тимова ученика средњих школа (победника регионалних такмичења) за најбоље урађен и презентован бизнис план. 

Горан Лапчевић (Фото: Правда) „Пројекат НаПред представља идеалну прилику за наше средњошколце да искажу и унапреде своју креативност и иновативност, да прошире своја знања и вештине из области предузетништва и да кроз сарадњу са својим колегама и професорима генеришу своје пословне идеје и доведу их до тога да буду изводљиве, одрживе и тржишно атрактивне. На крају, пројекат НаПред, кроз такмичење омогућава средњошколцима и да освоје вредне награде које су обезбеђене за најбоље учеснике.“ – рекао је на конференцији Горан Лапчевић, координатор пројекта „НаПред“.“ Развој предузетништва међу младима један је од најважнијих приоритета Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије. У складу са тим ПКС је и подржала пројекат "НаПред".

Бранислава Симанић (Фото: Правда) - Ми се као институција трудимо да водимо одговорну политику према младима и да подржавамо активности које оснажују и едукују младе у свим друштвеним сферама. При томе посебну пажњу поклањамо подржавању младих у развијању сопствених посслова. Напоменила бих да ми иначе пружамо помоћ у изради бизнис планова, приликом учествовања на сајмовима, оранизујемо Б2Б састанке и друго” – рекла је на конференцији Директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије, Бранислава Симанић.

Др Душан Цогољевић (у средини - Фото: Правда) “Висока школа за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) је високошколска установа акдемских студија која већ осам година пружа факултетско образовање младима из области пословне економије, предузетништва, финансија, банкарства и осигурања. Као лидер у образовању у области предузетништва, ВШПЕП такође испуњава и своју улогу друштвено одговорне институције. Пројекат “НаПред” је програм који подстиче младе да предузетнички размишљају. Кроз едукацију о предузетништву и пословној комуникацији усмеравамо ђаке да буду активнији, да долазе на радионице, осмишљавају своје потенцијалне послове, учествују у такмичењу и кроз то стичу самопоуздање и спремност да самостално покрену сопствени бизнис.“ – сматра оснивач Високе школа за пословну економију и предузетништво, др Душан Цогољевић.

Пројекат  омогућава развој предузетничких капацитета средњошколаца чиме се доприноси великом друштвеном пројекту "Година предузетништва", а  који је прошле године покренуло  Министарство привреде Републике Србије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА