Најновије

МИНИСТАР: БиХ да призна Косово? То се неће догодити!

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак поручио је данас да БиХ не само да неће признати косовску независност, већ је неће ни разматрати.

Иван Црнадак (Фото: ЈуТјуб)

Црнадак је за Фену рекао да позив косовског премијера Рамуша Харадинаја Сарајеву да призна косовску независност неће имати никаквог ефекта и оценио да је то "промашена изјава".
Наводи се да је Црнадак изнео тврдњу да БиХ не само да неће донети одлуку о признању Косова већ је неће ни разматрати до краја мандата актуелног Савета министара БиХ. 
"У БиХ нема признања Косова не због става Бошњака и Хрвата, већ управо због става представника Републике Српске, и оних из странака које чине власт на нивоу БиХ и оних који су опозиција на нивоу БиХ, а на власти су у РС. У вези с овим питањем сви су јединствени и нема никаквих изгледа да се та ситуација промени", казао је Црнадак. 
Наводи се да је министар спољних послова истакао да у БиХ постоји сагласност да треба покушати поједностављење визног режима, протока људи и робе, а посебно за пословне људе да би се обављало више економских активности. 
"Генерално, треба покушати поједностављење доста ствари којим би се олакшао живот 'обичних' људи и свакодневно функционисање. Међутим, у смислу промене става БиХ везано за признање Косова, сигурно неће бити речи", закључио је Црнадак. 
Косовски премијер Рамуш Харадинај позвао је јуче Сарајево да призна самопроглашену независност Косова. 
Он је приликом обележавања Дана Бошњака у косовској влади, позвао косовске Бошњаке да пошаљу поруку званичном Сарајеву да се "предузму кораци који су потребни за признање независности Косова", пренео је РТК 2. 
Како се наводи, предложио је и да се почне са признањем докумената како би грађани могли да се слободно крећу. 
Харадинај је рекао и да косовски Бошњаци имају добре историјске односе са Албанцима, али и са осталим заједницама на Косову. 
Наводи се да Бошњаци у косовској влади имају једно министарско место, а у скупштини их заступа троје посланика. Погледајте ОВДЕ шта је Стефановић рекао око уласка Косова у Интерпол. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте сузавац у скупштини Косова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА