Најновије

"Амфилохије је спасавао Србе, проналазио и сахрањивао побијене широм Метохије!"

"По сведочењима оних чије су најрођеније албански терористи силовали, зверски мучили, па потом убијали и масакрирали, недељама ходајући од села до села у Метохији, Амфилохије Радовић је са још неколико монаха и Срба који су трагали за својима, својим рукама откопавао и проналазио тела убијених, односио их у Пећку патријаршију и тамо их сахрањивао, каже Гордана Ђикановић, новинарка из Приштине, члан Удружења косметских страдалника.

Гордана Ђикановић (Фото: Јутјуб)

О томе сведоче споменици и живи сведоци који ће, док су живи, бити захвални господину Амфилохију што данас имају где да запале свећу. Што тела или делове тела побијених, нису растрзале звери, нити би, покопани без обележја, остали непронађени, као стотине Срба и неалбанаца који се и даље налазе на листи несталих", каже Ђикановић и додаје.
- Као хроничар косметских збивања и неко ко је бележио и објављивао сведочења о стравичним злочинима над косметским Србима и неалбанцима од 1998. године па све до данас, морала сам јавно да се огласим на, чини ми се непотребне и пренаглашене нападе нападе на митрополита Амфилохија. Мала сам и ситна да бих га бранила од оних који се утркују да га што више оцрне и понизе а, истини за вољу, не знам ни ко су ни где били у периоду када је управо Амфилохије Радовић, након повлачења српске војске и полиције са Космета, спасавао Србе и проналазио и сахрањивао побијену српску нејач широм Метохије. Оне који су себи дали за право да ружно говоре о митрополиту Амфилохију и доводе у питање његов однос према Косову и Метохији, не мешајући то са дневном политиком, јер сам према томе одувек имала отклон, скромно молим да поштују све оно што је, у последњих двадесет година чинио и учинио да се не затре траг српства на Косову и Метохији - закључује Гордана Ђикановић.
Прочитајте ОВДЕ ко је све оштро осудио нападе на Амфилохија због изјаве о Вучићевом могућем признавању Косова?
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дан сећања на киднаповане белаћевачке рударе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА