Најновије

ДОДИК: Бошњаци неће спречити да 9. јануар буде Дан РС

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик поручио је да то што су Бошњаци затражили оспоравање Закона о Дану Републике Српске не може и неће онемогућити да 9. јануар буде Дан РС.

Додик (Фото: Јутјуб)

Коментаришући иницијативу коју су Уставном суду БиХ упутили бошњачки делегати у Већу народа Српске у вези са оспоравањем Закона о Дану Републике, Додик је данас новинарима у Бањалуци рекао да се народ на референдуму јасно изјаснио да 9. јануар буде обележаван као Дан Републике, преносе "Независне новине".
"Не верујемо у одлуке Уставног суда БиХ који је политички и створен је да би пресуђивао Републици Српској", истакао је Додик, оценивши да је ова иницијатива "њихова дневна игра".
Додик је нагласио да је Република Српска демократски уређена заједница, чији су део Бошњаци.
"Република Српска јесте држава српског народа, али и свих других, без обзира на различитости. Сви у њој могу да живе слободно и имају сва демократска права", закључио је Додик.
Потпредседник Републике Српске Рамиз Салкић рекао је да је девет делегата из Већа народа Републике Српске потписало иницијативу упућену Уставном суду БиХ у вези са оспоравањем Закона о Дану Републике Српске, односно 9. јануара као Дана Републике Српске.
Напредњаци у растројству, разапињу Амфилохија због изјаве о Вучићу, оптужују митрополита за враџбине. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Једна амбасадорка тражила одустајање од 9. јануара
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА