Најновије

ПРЕТЕ ОБРУШАВАЊЕМ АМЕРИКЕ НА НАС! ''Ко неће поделу Косова и Метохије – зажалиће''

Онај ко не буде прихватио поделу или разграничење Косова, грдно ће зажалити, Америка ће се обрушити на њега, то је порука коју је српским званичницима пренео помоћник заменика америчког државног секретара за Европу и Азију Метју Палмер, пише "Српски телеграф" у издању од петка позивајући се на неименовани извор, и истиче да је Палмер исту поруку пренео и Приштини.

Космет (Илустрација: ИН4С)

"Америка подржава напоре председника Александра Вучића да се статус јужне покрајине реши разграничењем, а они који заговарају замрзнути конфликт, који на све начине саплићу дијалог и договор, било да седе као опозиција у Београду или су део власти у Приштини, морају да рачунају да тиме гурају прст у око Вашингтону и да Америка по том питању никоме неће гледати кроз прсте", навео је неименовани извор листа.

Према речима тог извора, "Палмер је донео поруку Вашингтона која је врло јасна: косовско питање мора што пре да се реши, доста је било одуговлачења."

"Хашиму Тачију, али и осталим приштинским лидерима, поручујемо - чека вас пакао. Сада постоји шанса да се постигне договор, доста је било одуговлачења, избегавања договора... Разграничење је у интересу обе стране, али и региона, који ће решавањем тог проблема осигурати мир, али и отворити шансу за европски пут целом западном Балкану", пренео је Палмер, каже тај извор.

Како се наводи, он додаје да Америка не жели да Србија одустане од договора, "али ни да Београд, као што то неки мисле у Београду и Приштини, буде страна која ће и овог пута бити та која све губи".

Српска премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да су за Србију мир и стабилност од кључне важности и да остаје чврсто посвећена постизању компромисног решења с Приштином.

Како је саопштено из Владе Србије, у разговору са замеником помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуом Палмером, она је подсетила да је Београд испунио све своје обавезе које проистичу из Бриселског споразума, а да Приштина није испунила ни једну.

 Палмер је нагласио да САД чврсто верују да је за очување мира и стабилности у региону неопходна сарадња и истакао значај наставка дијалога Београда и Приштине, како би се дошло до тог циља.

У разговору који је био посвећен билатералним односима, актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону, као и о даљем напретку економске сарадње, саговорници су се сложили да на економском плану постоји велики потенцијал за даљи развој сарадње две земље, чему у прилог иде и недавно потписани Меморандум о разумевању у области инфраструктуре, који има за циљ да унапреди услове сарадње у тој области.

Ана Брнабић оценила је да су резултати реформи спроведених у области економије и правосуђа у Србији показатељ посвећености Владе Србије да даље ради на унапређењу услова пословања, што је снажан подстицај за долазак америчких и других компанија и гаранцију да ће радити у предвидивом и подстицајном пословном окружењу, додаје се у саопштењу.

Шта Американци спремају Додику, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта представља термин '’разграничење'’?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА