Најновије

НОВА ЗАВЕРА ПОРОШЕНКА И ФИЛАРЕТА ПРОТИВ РУСКОГ ПРАВОСЛАВЉА: Украјински расколници спремају велики хаос!

Украјински расколници смислили су лукав план који ће покушати да реализују уз помоћ државе, екстремних националиста и неонациста.

Филарет и Петро Порошенко (Фото: Канцеларија председника Украјине)

Лажни патријарх расклоничке “Кијевске патријаршије” , Филарет Денисенко, објавио је да ће “сабору уједињења” бити формирана “јединствена помесна црква која ће се звати Украјинска православна црква”, а да ће канонска Украјинска православна црква која је повезана са Московском патријаршијом бити дужна да се преименује у “Руску православну цркву у Украјини”,

Још је навео: – На сабору ћемо ујединити све три постојеће православне цркве у земљи, цркве Московске патријаршије, Кијевске патријаршије и Украјинске аутокефалне цркве. У Украјини ће бити једна православна црква. Сви свештеници и верници који не буду хтели да уђу у Украјинску православну цркву мораће да се заведу – Руска православна црква у Украјини.

Филарет је открио и да ће се по парохијама гласањем одлучивати коме ће припасти које цркве и манастири:

- Где две трећине верника буду за останак у руској цркви, та парохија ће припасти Руској православној цркви у Украјини. А ако две трећине буду гласале за прелазак у Украјинску православну цркву, тако ће и бити. А све лавре, пошто су на територији Украјине, пре или касније припашће Украјинској цркви.

Украјинска православна црква Московске патријаршије већ је саопштила да неће учествовати у раду “Филаретовог сабора”. Председник информативно-просветитељског одељења њеног Синода архиепископ Климент поручио је Филарету:

- Украјинска православна црква добила је своје име пре него што је створена независна украјинска држава, а лажни патријарх Филарет у то време није говорио да тај назив није правилан. Независно од тога, његове идеје мало интересују вернике наше канонске цркве.

Скандалозна фотографија голе Белгијанке у Аја Софији. Погледајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјинци ће морати да се одлуче којој страни ће се приклонити. Почео је велики раскол у православљу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА