Најновије

ВУЛИН: "Војска Косова" може да узнемири читав Балкан (ВИДЕО)

Србија се одлучно противи било каквом формирању не само војске већ паравојске на Косову, јер то не може бити војска, каже министар одбране Александар Вулин.

Вулин (Фото: mod.gov.rs)

"Да бисте имали војску ви прво морате да будете држава, а као што знамо Косово је територија под управом Уједињених нација у складу са Резолуцијом 1244, дакле не може бити оружаних снага осим Кфора", појаснио је министар одговарајући на питање новинара о "војци Косова", а након кошаркашке утакмице у Нишу.

Додао је да ће се представници Србије на свим светским форумима и где год буду могли доследно залагати и веома упорно и тврдоглаво борити да се никаква паравојска не формира на Косову и Метохији. 

"Дати неосуђеним терористима тешко наоружање у руке и очекивати да ће бити мирно и стабилно није могуће. 

На нама је да се боримо и супротставимо а на међународној заједници да покаже како држи до сопствене речи", рекао је Вулин додајући да "имамо и реч НАТО пакта да никакве оружане формације Албанаца неће моћи да се појаве северно од реке Ибар без претходне најаве и сагласности НАТО и сва четири градоначелника српских општина на северу". 

То, како је навео, мора да се испоштује, као што реч међународне заједнице мора да се поштује уколико је њој стало, не само до мира и стабилности на Косову и Метохији, већ и до мира и стабилности на простору читавог Балкана. 

"Паравојска на простору Косова не може да допринесе миру и стабилности, али може немиру и нереду и може да узнемири читав Балкан", закључио је Вулин.

Да ли НАТО спрема новог Милосрдног анђела прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА