Најновије

ДАНАС: СНС изрежирао сукоб Зоране Михајловић и Маје Гојковић – ево и зашто то раде …

Извори Данаса блиски власти сматрају да је сукоб на релацији председнице парламента и министарке, који последњих дана пуни странице све дневне штампе, заправо вешто изрежиран.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Напади колега из СНС на потпредседницу и министарку Зорану Михајловић, који се периодично годинама уназад понављају, а сада је актуелан напад председнице парламента Маје Гојковић, вешта су режија и спин страначког врха напредњака који сви гутају.

Намера тог спина је да се направи атмосфера у којој се скреће пажња са озбиљних тема и критика. Ово је једно од објашњења која се незванично могу чути у круговима који су блиски напредњацима а на тему најновијих размирица у редовима напредњака.

Како кажу саговорници Данаса, иако вероватно постоји анимозитет Гојковић, и не само ње, према министарки Михајловић, која је већ шест година „дисидент“ унутар СНС, а још нема последица по њен положај у странци и влади, може се претпоставити да су сталне трзавице на релацији Михајловићеве и осталих напредњака део слагалице.

Слагалице у којој се ствара атмосфера сталне поделе присталица СНС и оних који то могу постати између „Зораниних“ и „Мајини“, односно оних који су слободнијих схватања, или наклоњених Америци и ЕУ, оних који себе сматрају патриотама, феминистима, браниоцима Косова… а у ствари сви су они напредњаци и у странци која је свепрожимајућа и мимо које се ништа не дешава, а и ако се дешава то је небитно, наводе наши извори.

Према њиховим речима, уместо да се чује критика опозиције на рад Михајловићеве, јер касне радови на инсфраструктурним пројектима, скреће се пажња са те праве и основане критике на оне неосноване. И на тај начин, СНС, кажу наши саговорници, већ годинама ради на дизању свог рејтинга, јер ниједан глас људи који навијају за једну или другу учесницу „двобоја“ не одлази из куће.

Тако ипак не мисли Бобан Стојановић, политички консултант Демостата, који коментаришући спор Михајловић-Гојковић, подсећа да то није ништа ново и није први пут да се њих две јавно посвађају, као што и није ново да се управо Зорана Михајловић јавно свађа са партијским колегама или колегама у Влади.

– Не верујем да је спин, јер Зорана Михајловић очигледно има снажан утицај и готово је једина која сме јавно да каже било шта што се разликује од онога што партија каже. Посебно када се ради о томе што је Зорана била део „претходних“ власти и што је сматрају прелетачем, а ако неком може у том контексту да одговори – то је управо Маја Гојковић. Зорана је верујем сигурна и безбедна у Влади све док не зарати са једином особом која о томе одлучује, а то је Вучић. Поприлично сам сигуран да ово неће утицати на рејтинг СНС јер би Вучић давно још сасекао то. Ово је више нешто што постаје дневна тема и као таква само одједном нестане. Када нема о чему да се прича, овако неки сукоб попуни ту празнину – закључује Стојановић.

Гојковићева је замерила Михајловићевој што није реаговала на изјаву америчког амбасадора Кала Ската да Косово за Америку није такозвана држава, назвавши је икебаном.

Прочитајте ОВДЕ ко то може и како да утиче на Вучића и остале политичаре?

Извор: Данас/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

И Шешељ је заратио са Михајловићевом.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА