Најновије

За све љубитеље стрипа: Промоција „Дуге ноћи и црне заставе“

Промоцију стрипа „Дуге ноћи и црне заставе 1“ ће бити одржана у четвртак, 1. новембра, од 18 сати у Делфи Кафéу у СКЦ-у.

Фото-Лагуна

Заснован на бестселеру Дејана Стојиљковића, који је урадио и адаптирани сценарио, први том стрипа „Дуге ноћи и црне заставе“ доноси узбудљиву причу о преломним данима српске средњовековне државе и дугом рату који је кулминирао Косовском битком.

Према речима Дејана Стојиљковића, Лагуниног бестселер аутора, „идеја је, баш као и у случају ’Константиновог раскршћа’ који је већ преточен у стрип, потекла од Игора Марковића, уредника у угледној стриповској издавачкој кући Сyстем Цомицс.

Стартну естетику стрипу дао је Алекса Гајић, а онда је велики део посла урадио Ивица Сретеновић, који је нацртао већину албума. „Овом издању више следује термин ’графички роман’ јер ово није обичан стрип, попут Бонелијевих и америчких, ово је форма француског албума. И зато ће се свидети и људима који иначе не купују и не читају стрипове“, рекао је Стојиљковић.

У Срећној галерији СКЦ-а одмах након промоције, биће отворена изложба табли и илустрација из стрипа „Дуге ноћи и црне заставе 1“. Аутор изложбе је Игор Марковић а моћи ћете да је погледате до 14. новембра.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА