Најновије

ТАЧИ НАГОВАРАО ПУТИНА ДА "ОМЕКША": Руски председник ми је рекао да је то "осетљиво" питање и да...

Председник ткз. државе Косово Хашим Тачи изјавио је да је састанак са председником Руске федерације Владимиром Путином недостајао Косову на међународној сцени и да је то „велико достигнуће“.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Како наводи РТК2, Тачи је истакао да став Русије према Косову треба да се мења и да је састанак са руским председником био разумљив у том правцу.

Подсетимо, председник Косова саопштио је јуче, 12. октобра, на свом Твитер налогу да се у Паризу састао са руским председником, Владимиром Путином. Како је тада додао, фокус разговора је био дијалог о нормализацији односа између Косова и Србије за свеобухватни и обавезујући споразум.

„Био је коректан састанак, нормалан, без неког посредовања. Ово је први састанак између Косова и Русије на институционалном нивоу. Мислим да је ово корак напред у односима са Русијом. То је добро за обе земље, за мир и стабилност убудуће“, навео је Тачи за Клан Косова, пише РТК2.

Према његовим речима, њих двојица нису разговарали о конкретним стварима и детаљима, већ о општим аспектима и могућности да Русија мења свој став према Косову.

„Путин је истакао да је ово осетљиво питање. Нагласио сам да нисмо ни пријатељи ни непријатељи, али можемо да имамо нормалне и коректне односе као и остале земље са Русијом. Сматрам да је ово велики корак за косовску дипломатију. Са разним дипломатама смо разговарали како би овај састанак био од интереса и он се десио“, додао је он.

Прочитајте ОВДЕ како то Хрвати спремају Шиптаре да нападну Србију.

Извор: Данас/РТК2

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о понижењу Србије у Паризу / Тачи иза Путина на комеморацији .

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА