Најновије

ДАРКА ХАПСЕ ЧИМ СТАНЕ НА НОГЕ?! ПОЛИЦИЈА ГА ИСПИТИВАЛА У БОЛНИЦИ: За насилничку вожњу, појас, алкохол...Ево шта га чека

Чим су припадници полиције добили информацију да се певач Дарко Лазић пробудио из коме, посетили су КБЦ Земун како би узели изјаву о саобраћајној незгоди која се десила 23.октобра на улазу у Брестач, код Пећинаца.

Дарко Лазић (Фото: Инстаграм)

Саобраћајни полицајац је најпре отишао на одељење интензивне неге где су га лекари одвели до собе у којој је смештен певач, али су му дозволили да само два минута остане, због специфичног здравственог стања у којем се налази. Након тога разговарали су и са Дарковим оцем Миланом.

- Саобраћајни полицајац је био по службеној дужности, али и он сам је знао да је Дарко још увек животно угрожен без обзира што је пробуђен из вештачке коме и што може да прича те није желео да га детаљно испитује. То ће оставити за касније, када певач буде напустио одељење шока. Дарко трпи јаке болове због чега је под јаким аналгетицима, али је саобраћајни полицајац само радио свој посао.

Једино питање које је поставио Дарку било је да ли се сећа несреће, али одговор који је добио није задовољио ни припадника унутрашњих послова али ни лекара који је присуствовао овом саслушању- испричао је извор из ове болнице и додао да је Дарко рекао како се несреће сећа само кроз маглу те да му није јасно како се све догодило.

- Рекао је да се не сећа детаља, али да је свестан да се у болници налази због незгоде коју је преживео. Није познато да ли се несреће сећа из личног искуства или је за њу чуо од лекара и чланова породице. То ће морати да објасни кад изађе из животне опасности, будући да је овога пута посета полицајца била ограничена на два минута- каже извор.

Незванично се сазнаје да је певач, чим су га пробудили из вештачке коме питао:” Где се налазим и шта ми се десило?”, али није познато да ли му се сећање касније вратило или су му лекари, под седативима саопштили да је избегао смрт за длаку.

Дарка Лазића ће због изазивања опште безбедности у саобраћају, вожње у алкохолисаном стању, без појаса, дозволе, насилничке вожње…  може сачекати огромна новчана казна, али и затворска.

- Уколико дође до саобраћајне незгоде у којој је повређен само возач који је управљао својим возилом, онда је у питању прекршај за који може бити запрећена затворска казна, те новчана… али уколико је особа која је доживела удес управљала туђим аутомобилом и том приликом причинила велику материјалну штету на туђем аутомобилу или стварима, ту онда има елемената кривичног дела- рекао је директор Комитета за безбедност у саобраћају, Дамир Окановић, те додао да, у конкретном случају, будући да Лазић нема возачку дозволу већ пет година, иста му не може бити одузета.

- Лицу које нема дозволу не можете изрећи меру забране управљања моторним возилом. Можете га казнити новчано и изрећи му затворску казну- каже Окановић.

Подсетимо, према изменама Закона о безбедности саобраћаја, које су усвојене марта ове године, одређене су строже казне за насилничку вожњу, па је тако за претицање колоне преко пуне линије, два или више пролазака кроз црвено светло за мање од 10 минута, вожња са више од два промила алкохола у крви - предвиђен обавезан затвор од 30 до 60 дана или казна рада у јавном интересу од 240 до 360 сати, као и 14 до 16 казнених поена и девет месеци забране управљања возилом.

Суботићкине петице у пуном кадру погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА