Најновије

КРЕЋУ ПРОТЕСТИ СРБА НА КОСМЕТУ: Врши се притисак на међународну заједницу

У српским срединама на КиМ, Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу сутра у подне ће бити одржан миран једночасовни протест због увођења такси на српску робу, каже за Танјуг министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић.

Космет (Фото: Јутјуб)

Градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић рекао је новинарима након затвореног дела састанака са предсеником Вучићем да су представници Срба обавестили председника Србије и државно руководство да не могу бити "неми посматрачи" поводом мера Приштине.

Тим протестима ће се тражити од међународне заједнице да примора Приштину да повуче одлуку и најавио да ће у супротном, од уторка, наставити протесте у другом облику.

"Нећемо дозволити да деца немају основне намирнице" рекао је Ракић и истакао да је ситуација јужно од Ибра још гора.

Он је рекао и да ће можда бити блокаде путева и да ће се протести одржати у Здравственом центру као и у Студентском центру у Косовској Митровици.

"Приштина нашу руку помирења увек види као нашу слабост и наставља својим путем", рекао је Ракић новинарима и додао да је председник Србије тражио од представника Срба да протести буду мирни.

Према речима Ракића, протести ће бити одржани на више локација уз подршку радника Клиничког центра, у којем постоје залихе кисеоника за десет дана као и уз подршку запослених у Студентском центру, који има залихе хране за седам дана.

Како је Москва реаговала на потезе Приштине, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонусвидео

Косово – нови изазови

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА