Најновије

Пријатељи "Косова" имају корист од криминалних послова

Одлука Интерпола да такозвано Косово не прими у своје чланство, могла би да представља почетак једног новог таласа, у коме ће све државе које су дале сагласност на независност Приштине преиспитати ту своју одлуку, пише данашња "Политика".

РОСУ (Фото: КПС)

С друге стране, неуспех подстиче Приштину да прибегне радикалним мерама као што је назапамћено повећање такса на српске производе, односно провокативно хапшење четворице Срба у Косовској Митровици, упркос свим гаранцијама да припадници специјалних снага неће улазити на север Косова, пише лист у тексту под насловом "Косово - лажна држава настала на тероризму".

У изјави за "Политику" предавач на Факултету за право, безбедност и менаџмент "Константин Велики"у Нишу Ратомир Антоновић подсећа да је такозвано Косово, настало одвајањем од Србије уз помоћ тероризма и криминала, имало велику амбицију да буде чланица Интерпола, да утиче на то ко ће бити кривично гоњен и да има увид у строго поверљиву документацију међународне полиције.

Он указује да је ОВК званично распуштена још у септембру 1999. године, али је фактички дошло само до трансформисања те терористичке организације у косовски заштитни корпус и косовску полицијску службу.

"Ауторитет Интепола има посебан значај у међународним односима, па ова одлука (да Приштина не уђе у Интерпол) представља претечу будућег односа међународне заједнице према такозваној Републици Косово", закључује Антоновић.

Он каже да су "велики косовски пријатељи, који имају директну материјалну корист од њихових послова с наркотицима, људским органима, и оружјем", излобирали да та тачка буде на дневном реду скупштине Интерпола.

"Будући да је такозвана република Косово настала на крилима тероризма, носиоци њене власти треба да буду предмет интересовања Интерпола и кривичног гоњења од стране Интерпола, а не да учествују у одлучивању о томе ко ће бити кривично гоњен", каже Антонијевић.

Ко је још од Срба ухапшен на Космету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хапшење Срба на Космету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА