Најновије

НОВИ КОМАНДАНТ КФОР-А: Генерал Д'Адарио преузео дужност

У команди Кфора у Приштини данас је обављена примопредаја дужности између одлазеће генерал-мајора НАТО Салваторе Куочија и његовог наследника, генерал-мајора Лоренца Д'Адариа.

КФОР (Фото: НАТО)

Примопредајом је руководио амерички генерал Џејмс Фого, командант здружених снага НАТО у Напуљу.

Церемонији је присуствовао премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који је, како преноси Коха, изразио захвалност Кфору и посебно признање одао генералу Куочију за, како је рекао, одлично одрађени посао.

Харадинај је рекао да "слобода Косова" заједничка вредност Приштине и њених савезника и додао да ће партнерска сарадња са Кфором и НАТО алијансом бити настављена и убудуће.

"Ми не намеравамо да заменимо војно присуство снага демократских земаља, намеравамо да ојачамо наше партнерство ... Увек ћемо бити заједно са Кфором и НАТО. Намеравамо да се придружимо НАТО-у и верујем да ће регион од тога имати користи", рекао је Харадинај и новом генералу Д'Адариу обећао да ће имати сву посвећеност, како је рекао, владе за сарадњу како би Косово и регион постали сигурно и безбедно окружење.

Генерал Куочи је рекао да је за време свог мандата посебно поносан на напредак остварен у односима између Кфора и Војске Србије.

"То је резултирало повећањем броја заједничких патрола Кфора које се одвијају у потпуној синхронизацији са оружаним снагама Србије, стварање услова за већу безбедност дуж административне линије разграничења области као резултат повећане комуникације и узајамног поверења", рекао је Куочи.

Амерички генерал здружених снага НАТО у Напуљу, Џејмс Фого, високо је оценио рад Куочија на Косову.

Иначе, командант Салваторе Куочи је команду Кфора на Косову преузео 15. новембра прошле године.

Како је српски посланик у ЦГ понизио лбанског посланика на албанском језику, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наоружање НАТО снага на Космету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА